Chára s "no trade" klauzulou od stredy opäť na ľade

SITA|14. okt 2010 o 11:04

Zdeno Chára: "Je to trochu divné, keď sa predstavíme pred vlastnými fanúšikmi až dva týždne po ostatných kluboch. Ale musíme to brať ako každý iný zápas"

WILMINGTON. Po pražskom víkendovom otváracom dvojzápase proti Phoenixu sa hokejisti Bostonu Bruins vrátili na ľad v tréningovej Ristuccia Arene až po adaptácii na časový posun v stredu predpoludním. Kapitán "medveďov" Zdeno Chára si myslí, že jeho tím je v dobrej pohode. "Už je to za nami. Mali sme dosť dní, aby sme sa vyrovnali s časovým posunom. A dostali sme aj pár dní voľna," poznamenal Chára.

Vrátil aj k európskemu výjazdu: "Najlepšou časťou európskeho turné bolo naše víťazstvo 3:0 v druhom zápase s Phoenixom. Preto sme tam predsa všetci cestovali. Vedeli sme, že prvý súboj nám veľmi nevyšiel. Takže sme sa skutočne sústredili a zamerali na druhé stretnutie."

Tridsaťtriročný Chára sa v Prahe dohodol so svojím tímom na novej 7-ročnej zmluve, ktorá by mu mala zaručiť, že svoju kariéru ukončí práve v Bostone. "Všetko to bolo pekné a zábavné. No aj tak najcennejšie bolo víťazstvo. To bola naša práca a preto sa najviac teším, že sme priviezli dva body."

Chára spolu s Patriceom Bergeronom, ktorý rovnako predĺžil s Bostonom zmluvu uplynulý týždeň, majú v kontraktoch "no trade" klauzulu, na základe ktorej ich nemôžu vymeniť do iného tímu bez súhlasu. Rovnako je na tom aj ďalších 6 hráčov Bruins - Marc Savard, Nathan Horton, Marco Sturm, Mark Recchi, Tim Thomas a Dennis Seidenberg, ktorí by mali byť zárukou dlhodobej úspešnej budúcnosti Bostonu.

Boston čakajú najbližšie dve stretnutia a zároveň premiérové zápasy v Severnej Amerike na ľade súperov - v sobotu v New Jersey a v utorok vo Washingtone. Na domácom ľade sa tak po prvý raz predstavia opäť proti Washingtonu až na budúci štvrtok 21. novembra, teda dva týždne po začiatku nového ročníka NHL.

"Čakajú nás naozaj dobré tímy, ale máme ešte niekoľko dní, aby sme sa na ne pripravili," poznamenal kapitán Bostonu Zdeno Chára a dodal: "Je to trochu divné, keď sa predstavíme pred vlastnými fanúšikmi až dva týždne po ostatných kluboch. Ale musíme to brať ako každý iný zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára s "no trade" klauzulou od stredy opäť na ľade