Chára prispel asistenciou k výhre Bostonu

Hokejisti Los Angeles vyhrali nad Phoenixom až po samostatných nájazdoch.
Hokejisti Los Angeles vyhrali nad Phoenixom až po samostatných nájazdoch. (Autor: ap)
SITA|11. dec 2009 o 07:27

O jediný slovenský bod v šesťzápasovom programe zámorskej hokejovej NHL sa v noci na piatok postaral obranca Bostonu Zdeno Chára.

NEW YORK. Z trojice Slovákov, ktorí sa predstavili vo štvrtkových zápasoch zámorskej hokejovej NHL, sa bodovo presadil len kapitán Bostonu Zdeno Chára. Najlepší obranca uplynulého ročníka profiligy prihrával v 21. min Morrisovi na druhý gól "medveďov" vo víťaznom zápase s Torontom (5:2), pre slovenského "obra" to bola 17. asistencia v aktuálnej sezóne.

Z víťazstva Los Angeles nad Phoenixom 3:2 sa tešil útočník Michal Handzuš, ktorý tiež prispel jedným zásahom v dramatickej lotérii samostatných nájazdov, kde rozhodujúci gól zaznamenal až v 8. sérii jeho spoluhráč Justin Williams. Obranca Atlanty Boris Valábik vyšiel vo Vancouveri naprázdno rovnako ako jeho tím po prehre 2:4.

Hráči Bostonu opäť dokázali, že to na Toronto vedia - na domácej pôde triumfovali nad týmto súperom už siedmykrát v rade. Hosťujúcim Maple Leafs sa však počas tretieho dejstva takmer podarilo dorovnať trojgólové vedenie "medveďov", po presných zásahoch Grabovského a Kuľomina už však Raska nedokázal prekonať nik. Dva góly Bruins pridal v záverečných minútach Mark Recchi.

toronto_boston.jpg

"Dve tretiny sme hrali dobre. V záverečnej na nás vyštartovali a my sme neboli dostatočne pripravení. Je fajn, že sme napokon dokázali odpovedať," uviedol pravý krídelník a tretia hviezda súboja Recchi. Boston sa výhrou posunul na čelo tabuľky Severovýchodnej divízie o bod pred Buffalo.

Ľavý krídelník Vancouveru Daniel Sedin bol hlavným strojcom domácej výhry "kosatiek" nad Atlantou (4:2). Dvadsaťdeväťročný švédsky útočník vsietil svoj tretí kariérny hetrik a po stretnutí ho vyhlásili za prvého muža zápasu. Svoj tretí gól súrodenec Henrika Sedina, ktorý bol pri 2 presných zásahoch svojho brata, zaznamenal kurióznym spôsobom - po jeho prihrávke si puk do siete stečoval hosťujúci Nik Antropov.

vancouver_atlanta.jpg

"Niekedy sa stáva, že máte takmer voľnú bránku a neskórujete. Inokedy sa vám, naopak, darí a puky vám tam padajú," skonštatoval autor troch gólov. V stretnutí sa ukázal aj slovenský obranca Boris Valábik, nie však príliš hokejovým spôsobom. Dvadsaťtriročný rodák z Nitry sa v záverečnej časti hry pobil s Rickom Rypienom, za čo si vyslúžil 5-minútový trest.

Philadelphia, ktorá bola pred sezónou pasovaná za jedného z hlavných adeptov na zisk Stanleyho pohára, naďalej nevie nájsť optimálnu formu a na vlastnom ľade vo štvrtok prehrala s Ottawou 0:2. "Letci" z ostatných 7 dueloch prehrali až 6. Zdá sa, že najväčšia momentálna slabina Flyers je v ofenzíve, ktorá na vynikajúceho Briana Elliotta v bránke "senátorov" nevedel celé stretnutie nič vymyslieť.

phila_ottawa.jpg

Mladý kanadský gólman zlikvidoval všetkých 23 pokusov domácich a po dueli si vyslúžil honor prvej hviezdy súboja. Rodák z mesta Newmarket vybojoval prvé stretnutie s nulou na konte v tejto sezóne, celkovo druhé v kariére v prestížnej súťaži. "Hrali sme systémovo od nášho brankára cez obranu až po útok. Nedávali sme im veľa príležitostí," skonštatoval po dueli strelec víťazného presného zásahu Senators a tretia hviezda zápasu Nick Foligno. Philadelphia je s 29 bodmi z 29 stretnutí na predposlednom štvrtom mieste tabuľky Atlantickej divízie.

Úradujúci šampión NHL Pittsburgh ukončil 3-zápasovú víťaznú šnúru Montrealu, keď na jeho ľade triumfoval 3:2. Naopak, pre "tučniakov" bolo víťazstvo prvým bodovým zápisom po dvoch neúspešných vystúpeniach s Carolinou (2:3) a Chicagom (1:2 po predĺžení).

nashville_columbus.jpg

"Hrať v Montreale je vždy niečo špeciálne. V tíme hrajú piati alebo šiesti hokejisti, ktorí tu majú rodinu alebo priateľov," povedal Pascal Dupuis, ktorý v dueli nazbieral dva body (1+1). "Dnes sme hrali našu hru. Bojovali sme a nedávali im priestor. Bolo to pre nás veľké víťazstvo," zhodnotil zápas kapitán Penguins Sidney Crosby. V bránke Canadiens dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Carey Price, ktorý zmaril 38 striel hostí, no 3-krát vyťahoval puk spoza svojho chrbta.

V súboji dvoch mužstiev Centrálnej divízie si dva body po víťazstve 4:3 po samost. nájazdoch pripísali proti Columbusu hráči Nashvillu. "Sú to štvorbodové súboje," charakterizoval duely týchto dvoch mužstiev útočník "predátorov" Martin Erat, ktorý si vo štvrtok vylepšil osobné štatistiky jedným gólom.

Štvrtok - výsledky:

Philadelphia - Ottawa 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 52. Foligno (Campoli, Fisher), 60. Winchester. Vylúčení: 6:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 23:25, brankári: Boucher - Elliott. Diváci: 19 706.

Boston - Toronto 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 9. M. Stuart (Boychuk, Paille), 21. Morris (CHÁRA, Ryder), 32. Krejčí, 58. Recchi (Wheeler, Krejčí), 60. Recchi (P. Bergeron, Sturm) - 41. Grabovskij (J. Blake, Hagman), 45. Kuľomin (Komisarek, Kaberle). Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: M. Stuart - Mayers obaja na 5 min za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 34:34, brankári: Rask - Toskala. Diváci: 17 565.

Montreal - Pittsburgh 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Góly: 31. D'Agostini (Metropolit), 34. Hamrlík (Cammalleri, M.-A. Bergeron) - 7. Gončar (Guerin, Dupuis), 38. Cooke (Gončar, J. Staal), 54. Dupuis (Orpik, McKee). Vylúčení: 6:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 21:41, brankári: Price - Fleury. Diváci: 21 273.

Nashville - Columbus 4:3 po sam. nájazdoch (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 12. Scatchard (Klein, Tootoo), 25. Erat (Suter), 40. Arnott (Weber, Suter), rozhodujúci samost. nájazd premenil Sullivan - 23. Russell (Nash, Huselius), 32. Torres (Russell, Ťutin), 45. Nash (Huselius). Vylúčení: 2:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 39:31, brankári: Rinne - Garon. Diváci: 14 601.

Vancouver - Atlanta 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)

Góly: 4. D. Sedin (Burrows, O'Brien), 19. D. Sedin (H. Sedin, Bernier), 22. D. Sedin (Burrows, H. Sedin), 25. Raymond (M. Samuelsson, Bieksa) - 9. Antropov (Peverley, Kovaľčuk), 35. C. Armstrong (Bogosian, Peverley). Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Glass, Rypien - Thorburn, Valábik všetci na 5 min za bitku, Kovaľčuk na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 38:24, brankári: Luongo - Pavelec. Diváci: 18 810.

Los Angeles - Phoenix 3:2 po sam. nájazdoch (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 5. Möller (Simmonds, J. Johnson), 14. J. Johnson (D. Brown, Stoll), rozhodujúci samost. nájazd premenil J. Williams - 17. Upshall (Lombardi, Mueller), 44. Vrbata (Hanzal, Z. Michálek). Vylúčení: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 28:31, brankári: Quick - Bryzgalov. Diváci: 15 259.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára prispel asistenciou k výhre Bostonu