Chára napriek premárnenému náskoku verí v postup Bostonu

TASR|13. máj 2010 o 14:29

Po úvodných troch víťazstvách v semifinále Východnej konferencie NHL nad Philadelphiou sa bostonský hokejový stroj nečakane zasekol.

PHILADELPHIA. Zdeno Chára a spol. prehrali tri zápasy v rade a na postup im zostal posledný pokus - siedmy duel na domácom ľade.

"Stav je vyrovnaný 3:3 a teraz je možné všetko," vyhlásil pre denník Providence Journal kapitán Bruins, ktorý stále verí v postup svojho tímu. Na "podpichovačky" zámorských novinárov, ktorí si chceli zgustnúť na premárnenom náskoku "medveďov", reagoval slovenský obranca so stoickým pokojom: "Môžete sa na to pozrieť z hociktorej strany, faktom je, že stále máme pred sebou jeden zápas, aby sme sériu vyhrali."

Pre Bostončanov sa séria vyvíjala sprvoti hladučko. Zlom nastal v štvrtom stretnutí, v ktorom Bruins nešťastne podľahli gólom Simona Gagneho z 15. minúty predĺženia. Od tohto momentu ťahajú s Philadelphiou za kratší koniec. V šiestom stretnutí prehrávali na ľade Flyers už 0:2 a herne sa chytili až v samom závere. Presný zásah Milana Lucica po Chárovej asistencii presne minútu pred koncom však prišiel príliš neskoro. "Podali sme bezkrvný výkon a môžeme si za to sami. Ak chceme byť úspešní, musíme si vytvárať viac streleckých príležitostí," vyslovil sa po prehre 1:2 tréner Bostonu Claude Julien. Podľa neho, ak mužstvu chýba talent, musia ho nahradiť iné hokejové vlastnosti. "My nie sme Chicago Blackhawks. Náš tím je zostavený ináč. Musíme sa vrátiť k našej starej hre," tvrdil kouč.

Ak chcú Bruins súpera zdolať, musia zlepšiť najmä koncovku. "Mali by sme viac strieľať, sťažiť ich brankárovi život, aby nevidel puk. Musíme sa postarať o väčší rozruch pred jeho bránkou," zdôraznil Chára v rozhovore pre oficiálny internetový portál profiligy. Podľa slovenského zadáka doplácal jeho tím v predošlých vystúpeniach na zbytočné fauly. "To je určite jedna z vecí, ktorej sa musíme vyvarovať. Často sa nám stávalo, že sme konečne našli recept na ich hru, keď sa zrazu necháme zbytočne vylúčiť a výhoda je opäť na ich strane. Musíme byť disciplinovanejší a vyhýbať sa trestnej lavici," hovorí Chára, ktorý v dvanástich zápasoch play off nazbieral šesť bodov za 2 góly a 4 asistencie.

História hovorí v prospech jeho tímu. V NHL nastalo doteraz 161 situácií, čo niektoré z mužstiev prehrávalo v sérii v play off 0:3 na zápasy a z toho iba desaťkrát sa mu podarilo vynútiť si šiesty duel. Z desiatich prípadov sa iba päťkrát stalo, že sériu vyrovnalo na 3:3. A iba dvom tímom sa podarilo nepriaznivo sa vyvíjacu sériu celú otočiť - v roku 1942 takýto husársky kúsok vyviedlo Toronto a naposledy v roku 1975 hráči New Yorku Islanders v sérii s Pittsburghom.

"Ešte nie je koniec. Ako sa podarilo nám vyhrať tri zápasy za sebou, tak sa to podarilo aj Philadelphii. Sme na tom rovnako, teraz nás čaká rozhodujúca bitka a my sa musíme na ňu skoncentrovať," prízvukoval brankár "medveďov" Tuukka Rask. Siedmy duel je v bostonskej TD Garden na programe v noci na sobotu o 1:00 SELČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára napriek premárnenému náskoku verí v postup Bostonu