Chára kritizuje spoluhráčov za pasivitu

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: tasr/ap)
TASR|13. mar 2009 o 13:39

Hokejový tím Boston Bruins zdolal Ottawu Senators 5:3 v rámci štvrtkového programu zámorskej NHL, ale s načasovaním formy pred play off spokojní jeho hráči nemôžu byť.

BOSTON.

Bruins viedli po dvoch tretinách 4:1, ale svojmu súperovi dovolili priblížiť sa v treťom dejstve na rozdiel jediného gólu a do posledných minút sa museli strachovať o výsledok. Vykúpenie priniesol až gól Phil Kessela do prázdnej bránky.

Chára: "Nemôžeme pasívne brániť výsledok"

"Dovolili sme im vrátiť sa do zápasu. Jednoducho nemôžeme sedieť na výsledku a pasívne ho obraňovať," vyzval svoj tím k vyššej aktivite pre New England Cable News kapitán Zdeno Chára. Boston nevie nájsť herný rytmus z uplynulého úspešného obdobia, pred duelom s Ottawou prehral 5 zo 6 posledných vystúpení. "Nemôžeme sa len tak pozerať, ako plynie zápas. Musíme viac korčuľovať, posúvať puk a tvrdo pracovať na ľade presne tak, ako sme to robili pred nejakým časom," naznačil recept na navrátenie víťazných časov Chára.

"Najväčší medveď" našiel predsalen pozitívum v hre Bruins počas štvrtkového duelu. "Celkom sa nám darilo ustáť presilovky súpera, to bolo určite niečo pozitívne počas tohto zápasu," spomenul si na jediný klad v poslednom domácom predstavení Bruins. Chára raz zastúpil aj brankára Tima Thomasa, keď ten už bol bezmocný v prvej tretine. Počas oslabenia zblokoval strelu Danyho Heatleyho, ktorá smerovala do prázdnej bránky. "Bolo to skôr o šťastí, že som tam dokázal ešte v poslednej chvíli strčiť hokejku," konštatoval Chára.

Lenže jeho zákrok bol zároveň základom gólového protiútoku. Odrazený puk naservíroval Patrice Bergeron ideálne Aaronovi Wardovi a ten si návrat z "lavice hanby" spríjemnil prvým gólom v oslabení počas svojej kariéry. V čase gólu ešte totiž pykal na trestnej lavici za hákovanie ďalší obranca massachusettského tímu Dennis Wideman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára kritizuje spoluhráčov za pasivitu