Chára kandiduje na Cenu Marka Messiera

TASR|2. jún 2009 o 19:07

Neprehliadnuteľný slovenský hokejista a líder tímu zámorskej NHL Bostonu Bruins Zdeno Chára kandiduje na Cenu Marka Messiera.

New York. Toto prestížne ocenenie získavajú hráči, ktorí sú hokejovými lídrami, ale súčasne sa venujú spoločenským aktivitám a charite. Na ocenenie, ktorého víťaz bude známy 18. júna, kandidujú okrem Cháru aj Sidney Crosby (Pittsburg Penguins) a Jarome Iginla (Calgary Flames).

V súvislosti s Chárovými aktivitami zámorské média uviedli, že je oporou bostonských medveďov od svojho príchodu v júli 2006. Chára pomohol pozdvihnúť výkonnosť tímu až na takú úroveň, že v tejto sezóne bol Boston najlepším tímom Východnej konferencie po základnej časti. Predtým, ako sa Chára stal kapitánom tímu, Boston dve sezóny za sebou nepostúpil do play off. Chára z postu obrancu zvyšuje aj gólový prínos mužstva, v posledných troch ročníkoch zaznamenal 11, 17 a 19 gólov. V druhej sezóne za sebou a tretíkrát v kariére kandidoval na Norrisovu trofej.

Obrovitý hokejista z Trenčína je však nemenej aktívny aj mimo ľadu. Minulé leto sa zúčastnil výstupu na Kilimandžáro, ktorý organizovala medzinárodná charitatívna organizácia "Right to Play". Chára rovnako prispel čiastkou 18.000 dolárov pre organizáciu "Right to Play", keď vyhral uvedenú sumu počas All Stars víkendu v súťaži o najtvrdšiu strelu v NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára kandiduje na Cenu Marka Messiera