Chára jedným z favoritov na zisk Norrisovej trofeje

TASR|14. jan 2009 o 15:46

Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára sa objavil medzi favoritmi na zisk Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu.

New York. Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára sa objavil medzi favoritmi na zisk Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL. V polročnom hodnotení prebiehajúcej sezóny to uviedol server nhl.com.

Hoci na zisk trofeje tipuje server švédskeho zadáka Detroitu Nicklasa Lidströma, za vedľajších favoritov označil aj Cháru a Duncana Keitha z Chicaga Blackhawks. Podľa stránky je Chára jedným z dôvodov, prečo jeho tím Boston Bruins je na najlepšej ceste získať trofej Williama M. Jenningsa. Tá sa uďeluje brankárom, ktorí dostali v minimálne 25 zápasoch najmenej gólov. Gólman medveďov Tim Thomas je okrem toho favoritom aj na trofej Vezina udeľovanej najlepšiemu brankárovi súťaže a cenu Lestera B. Pearsona za najvýnimočnejšieho hráča.

V ďalších kategóriách Slováci ako ašpiranti na ocenenie nefigurujú. Za najväčšieho kandidáta na zisk prestížnej trofeje Hart Memorial za najužitočnejšieho hokejistu považuje nhl.com ruskú raketu Alexandra Ovečkina z Washingtonu Capitals. Konkurovať mu však môže jeho krajan Jevgenij Malkin.

V súboji o Calder Trophy - najlepšieho nováčika sezóny - má navrch brankár Steve Mason z Columbusu, ktorý je zároveň uvedený aj ako vedľajší favorit na zisk trofeje Vezina.

Ako víťaza trofeje Franka J. Selkeho o najlepšieho defenzívneho útočníka ruského uvádza stránka Pavla Dacjuka. Spoluhráč Mariána Hossu z Detroitu je zároveň favoritom aj na trofej Lady Bing pre hráča s najlepšou kombináciou schopností a športového ducha.

Medzi trénermi má podľa serveru najväčšiu šancu získať cenu Jacka Adamsa kormidelník Bostonu Claude Julien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára jedným z favoritov na zisk Norrisovej trofeje