Chára je nominovaný na najlepšieho obrancu NHL

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: ap)
TASR|23. apr 2009 o 19:45

Slovenský hokejový obor Zdeno Chára z tímu zámorskej NHL Boston Bruins sa dostal do finálnej nominácie na zisk Norrisovej trofeje, ktorú každoročne dostáva najlepší obranca profiligy.

NEW YORK. Slovenský hokejový obor Zdeno Chára z tímu zámorskej NHL Boston Bruins sa dostal do finálnej nominácie na zisk Norrisovej trofeje, ktorú každoročne dostáva najlepší obranca profiligy.

Prestížne ocenenie dostane víťaz ankety 18. júna na slávnostnom ceremoniáli v Las Vegas.

Kapitán "medveďov" má však silnú konkurenciu v podobe šesťnásobného víťaza trofeje Švéda Nicklasa Lidströma z Detroitu Red Wings a Mikea Greena z Washingtonu Capitals. Cháru si v roku 1996 vybral v 3. kole draftu New York Islanders.

V prebiehajúcej sezóne zaznamenal slovenský bek osobný rekord s 19 gólmi, ku ktorým pridal 31 asistencií a 23 plusových bodov v 80 zápasoch. Chára priviedol v tejto sezóne Boston k prvému miestu vo Východnej konferencii a k druhému miestu v počte bodov po základnej časti. Bruins sa taktiež už prebojovali do druhého kola play off, keď si v tom prvom poľahky poradil s Montrealom 4:0.

Idnes.cz ponúka aj športové spravodajstvo. Prečítajte si množstvo zaujímavých článkov. Napr. aj tie týkajúce sa svetového šampionátu vo Švajčiarsku

Lidström útočí už na svoj siedmu Norrisovu trofej v posledných ôsmich sezónach, čo hovorí jasnou rečou. Nestarnúci 38-ročný rodák z Vasterasu, zaznamenal v tejto sezóne v 78 zápasoch celkovo 16 gólov a 43 asistencií.

Green, ktorého si v prvom kole draftu v roku 2004 vybral Washington, je nominovaný po prvý raz. Dvadsaťtriročný rodák z Calgary vedie v tejto sezóne medzi všetkými obrancami v počte strelených gólov (31), ku ktorým pridal 42 asistencií v 68 stretnutiach. Green sa súčasne stal len ôsmym obrancom, ktorý prekonal hranicu 30 gólov v jednej sezóne a prvým v drese Washingtonu od čias Kevina Hatchera (1992/1993).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára je nominovaný na najlepšieho obrancu NHL