Chára ešte nikdy nehral lepšie, tvrdí vedenie Bostonu

TASR|5. jan 2009 o 12:20

Klub zámorskej NHL Boston Bruins prežíva v súčasnosti výnimočne úspešné obdobie.

Boston. Klub zámorskej NHL Boston Bruins prežíva v súčasnosti výnimočne úspešné obdobie a z veľkej časti zaň môže vďačiť svojmu slovenskému kapitánovi Zdenovi Chárovi. Ten sa dostal do takej skvelej formy, že by mu nominácia na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu sezóny nemala ujsť.

"Sme skutočne veľmi vysoko, a nečakali sme to. A na tom, kde sa momentálne nachádzame, má veľkú zásluhu náš líder Chára. Zdeno dominuje nielen v našej defenzíve, ale i v celej súťaži. Len sa pozrite, ako dôsledne si robí svoju prácu a nepreháňam, keď poviem, že priestor pred našou bránkou čistí najlepšie zo všetkých," raduje sa generálny manažér medveďov Peter Chiarelli. "Neviem, či sa jeho meno spomína v súvislosti s Norrisovou trofejou, som však presvedčený, že by sa vážne malo. Keď vidíte, ako sa mu hráči váľajú či skáču po chrbte a on naďalej korčuľuje, akoby sa nič nedialo, musí vás to tešiť," pokračoval.

Pre Bruins bola sobotňajšia prehra s Buffalom vôbec prvou od desiateho decembra, pričom Boston aj napriek tomuto zaváhaniu naďalej v pohode kraľuje Východnej konferencii. Najväčší podiel na tomto fakte má podľa vedenia momentálne v životnej forme hrajúci Chára. "Nevidel som ho hrať ešte nikdy tak dobre a s takou chuťou," nešetril slovami chvály na adresu svojej opory Chiarelli. "Je super, že vie hrať i dopredu a stavím sa s vami, že tento ročník skončí s rovnakými číslami, ako ten minulý... Táto sezóna je jednou z našich najúspešnejších a verím, že tento sen potrvá čo najdlhšie" uzavrel.

Tridsaťjedenročný Chára sa v aktuálnom vydaní NHL predstavil v 39 dueloch a má v nich dosiaľ bilanciu 7 gólov a 15 asistencií. Na konci tej minulej mal na konte 51 bodov v základnej časti, ďalšie dva bodu pridal v pre Boston príliš krátko trvajúcom play off.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára ešte nikdy nehral lepšie, tvrdí vedenie Bostonu