Čo vyviedol Pánik? Na jeho sebavedomú fintu však už nikto nenadviazal

Richard Pánik šikovnou fintou prekonal Šimona Hrubca.
Richard Pánik šikovnou fintou prekonal Šimona Hrubca. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|21. apr 2023 o 21:55

Hráči sa blysli niekoľkými peknými akciami.

OSTRAVA. Slovenskí hokejisti húževnato bojovali o miestenky na majstrovstvá sveta 2023. V prípravnom zápase proti Česku rozhodli o víťazovi až samostatné nájazdy

Zverencom Craiga Ramsayho jeden premenený nájazd nestačil. Po štvrtkovej prehre 1:5 v piatok podľahli súperovi 2:3sn.

Do stretnutia nenastúpili elitní útočníci Peter Cehlárik a Marek Hrivik. Do prvej formácie sa k Richardovi Pánikovi posunul Jozef Baláž a Róbert Lantoši, ktorý hral na pozícii centra. 

„Nepotrebujeme ich skúšať v každom zápase. Väčší priestor potrebujú iní hráči, ktorí bojujú o miestenku na šampionát. Baláž môže do formácie priniesť rýchlosť a bojovnosť,“ povedal asistent trénera Ján Pardavý. 

Opäť zlý štart

Začiatok stretnutia mal rovnaký scenár ako v prvom prípravnom zápase. Prvá strela na bránku skončila za chrbtom Stanislava Škorvánka. Nikým nekrytý útočník Roman Horák nedal slovenskému gólmanovi šancu. Mal dostatok času, aby presne zamieril. 

Celkom dobre to trafil. Hneď som si povedal, že to chcem hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie strely. Potom som sa dostal do zápasu a bolo to celkom dobré. Začal som si viac veriť," komentoval v prenose RTVS brankár Michaloviec.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Čo vyviedol Pánik? Na jeho sebavedomú fintu však už nikto nenadviazal