Celtic môže vo štvrtok získať už svoj 42. škótsky titul

SITA|21. máj 2008 o 21:26

GLASGOW 21. mája (SITA, AP) - Škótsky futbalový klub Celtic Glasgow si môže vo štvrtok v poslednom kole najvyššej škótskej súťaže zabezpečiť už svoj 42. domáci ligový triumf. Práve na štvrtok sú totiž ...

GLASGOW 21. mája (SITA, AP) - Škótsky futbalový klub Celtic Glasgow si môže vo štvrtok v poslednom kole najvyššej škótskej súťaže zabezpečiť už svoj 42. domáci ligový triumf. Práve na štvrtok sú totiž naplánované posledné tri zápasy záverečného 38. kola škótskej Premier League a priebežne vedúci tím tabuľky škótskej ligy sa predstaví na ihrisku mužstva Dundee United. Jeho najväčší protivník v boji o titul, mestský rival Glasgow Rangers, má rovnaký počet bodov, Celtic však disponuje lepším skóre.

V prípade triumfu "katolíckeho" klubu chcú hráči Celticu tento titul venovať bývalému trénerovi mužstva Tommymu Burnsovi, ktorý zomrel minulý týždeň. "Chceme celú našu snahu vložiť do tohto posledného zápasu," uviedol v stredu tréner mužstva zo Celtic Parku Gordon Strachan a dodal: "Pred siedmimi týždňami vyzerala naša terajšia situácia ako niečo nemožné. Chceme teda vložiť naše nadšenie z posledných šiestich - siedmich týždňov do tohto stretnutia."

Rangers sa v záverečnom kole stretnú s Aberdeenom. Lodivod mužstva Walter Smith nepomýšľa na výrazný gólový rozdiel, chce v prvom rade vyhrať. Jeho zverenci sa v sobotu navyše stretnú vo finále Škótskeho pohára s tímom Queen of the South. "Bolo by prejavom našej neúcty voči iným klubom, ak by sme rozprávali o tom, koľko gólov chceme streliť," skonštatoval Smith pred záverom škótskej súťaže a dodal: "Musíme v prvom rade hovoriť o víťazstve. Chceme v tomto stretnutí triumfovať." Ak by Celtic remizoval alebo prehral a Rangers budú bodovať naplno, získali by už svoj 52. titul v histórii. Klub hrajúci svoje domáce stretnutia na štadióne Ibrox Park už v tejto sezóne získal škótsky Ligový pohár, v minulotýždňovom finálovom stretnutí Pohára UEFA však nestačil v Manchestri na Zenit Petrohrad (0:2). "Je to tlak, s ktorým sa vyrovnávame posledné týždne," uviedol kapitán Rangers David Weir a pokračoval: "Každý vraví, že nás čaká veľký a ťažký zápas. Každý duel, ktorý sme hrali v posledných dvoch - troch mesiacoch, bol však veľmi dôležitý."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Celtic môže vo štvrtok získať už svoj 42. škótsky titul