Cehlárika čaká od utorka nováčikovský kemp Bostonu

Peter Cehlárik reprezentoval Slovensko v mládežníckych kategóriách.
Peter Cehlárik reprezentoval Slovensko v mládežníckych kategóriách. (Autor: SITA)
SITA|10. júl 2015 o 12:32

V roku 2013 si ho Boston Bruins vybral v drafte v 3. kole z 90. miesta. Teraz bude mať Peter Cehlárik šancu vybojovať si pozvánku do septembrového kempu A-tímu.

BOSTON. Slovenského útočníka Petra Cehlárika čaká od utorka 14. júla štvordňový kemp nováčikov klubu NHL Boston Bruins. Devätnásťročný Žilinčan naň dostal pozvánku od vedenia po boku ďalších tridsaťšesť mladíkov.

V hale Ristuccia Arena vo Wilmingtone na predmestí Bostonu sa budú hokejové talenty snažiť presvedčiť zástupcov klubu o svojej kvalite. Ich cieľom bude zisk pozvánky do septembrového kempu A-tímu.

Cehlárika si vedenie Bruins vybralo v drafte nováčikov v roku 2013 v 3. kole z 90. miesta.

Takéto góly dával Peter Cehlárik vo švédskej juniorke.

Peter Cehlárik sa neskôr začal presadzovať vo Švédsku aj medzi seniormi.

Mladý krídelník sa na prelome rokov 2014 a 2015 podieľal na zisku bronzovej medaily pre Slovensko na juniorskom svetovom šampionáte. Na klubovej úrovni dlhodobo pôsobí vo Švédsku.

V Lulee je od sezóny 2011/2012 - prepracoval sa už do seniorského mužstva. V uplynulom ročníku s ním získal titul v Lige majstrov. V najvyššej švédskej súťaži má na svojom konte osemdesiatšesť štartov v základnej časti.

Ďalších šestnásť duelov pridal v play-off.

canada_world_junior_hockey-d5cb07b8cf6b4_r4188_res.jpeg

Peter Cehlárik získal bronz na juniorskom svetovom šampionáte. Na snímke sa ocitá na ľade po súboji s Fínom Kasperim Kapanenom. FOTO - SITA/AP.

Okrem Cehlárika na kempe nebude chýbať ani všetkých desať hráčov, na ktorých Boston získal práva koncom júna v ostatnom drafte NHL.

Z minuloročných piatich výberov sa nepredstaví iba český útočníka David Pastrňák. Ten v minulej sezóne odohral v profilige za Bruins štyridsaťšesť duelov s bilanciou desať gólov a sedemnásť asistencií.

Správu priniesol denník Boston Globe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cehlárika čaká od utorka nováčikovský kemp Bostonu