Bielorusko na MS v hokeji 2021
Bielorusko
MS v hokeji 2021
21.05.2021, Skupina A
2 - 5
0:3, 0:0, 2:2
Slovensko na MS v hokeji 2021
Slovensko

Chýbajú v hale diváci? Slováci si vystačili sami, striedačka žila

Slovenskí hokejisti oslavujú gól v zápase proti Bielorusom.
Slovenskí hokejisti oslavujú gól v zápase proti Bielorusom. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|22. máj 2021 o 01:10

V nedeľu ideme znovu za víťazstvom, vravel Cehlárik.

RIGA. Úvodné zápasy na veľkých turnajoch Slovákom v poslednom čase vychádzajú.

Pod vedením trénera Craiga Ramsayho zdolali 3:2 Rusko na olympijskom turnaji v Pjongčangu 2018, 4:1 Američanov na majstrovstvách sveta 2019 v Košiciach, a 5:2 Bielorusov v prvom súboji na MS 2021 v hokeji v Rige.

Prehrali len s Českom na MS 2018, ale aj to až po predĺžení. 

"Určite sme mohli niektoré situácie riešiť lepšie, ale teraz si užijeme toto víťazstvo. Braňo Konrád nás podržal v kľúčových momentoch, keď nás Bielorusi prečíslili, ale zabralo celé mužstvom vďaka tomu sme dokázali vyhrať," vravel autor dvoch gólov Peter Cehlárik.

Pospíšil: Bielorusi hrali vabank

Na online tlačovú konferenciu prišiel po zápase s ďalším dvojgólovým strelcom Kristiánom Pospíšilom. 

"Vstup do turnaja je určite dôležitý, víťazstvo nás dobre naladí do ďalšej fázy turnaja. Dôležité bolo, že sme hneď od začiatku dali jasne najavo, že ideme za víťazstvom," vravel aktuálny fínsky majster s tímom Lukko Rauma.

Z jasne vyzerajúceho sa zápasu bola napokon dráma. Bielorusi znížili na 2:4 a v závere mohli pridať z trestného strieľania aj tretí gól.

"Nemyslím si, že nám došli sily, len Bielorusi hrali v závere vabank. Myslím si, že sa z toho poučíme a budeme si na to dávať väčší pozor, aby sme hrali celých 60 minút," dodal Pospíšil. 

Cehlárik: Vieme hrať aj proti veľkým a silným

Po inkasovaných góloch súper pritvrdil, na ľade pribúdalo šarvátok, mladý obranca Šimon Nemec sa ešte v prvej tretine spamätával z tvrdého narazenia na mantinel.

"Bielorusi hrali trochu tvrdšie, majú v tíme niekoľko veľkých a silných hráčov, ale ukázali sme, že dokážeme hrať aj proti takýmto súperom," reagoval Cehlárik.

Slovenská striedačka prežívala zápas veľmi emotívne. V hale bez fanúšikov bolo dobre počuť, ako reagovala na každý gól, zblokovanú strelu či úspešný zákrok brankára Konráda.

"Nie sú tu diváci a aj takéto veci nás musia hnať dopredu," dodal útočník Leksandu.

Slovákov čaká po dni voľna v nedeľu Veľká Británia, zrejme najprijateľnejší súper v A-skupine.

"V sobotu určite absolvujeme tréning, večer si pozrieme na videu, čo potrebujeme o nich vedieť a znovu ideme za víťazstvom," uzavrel Cehlárik.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Chýbajú v hale diváci? Slováci si vystačili sami, striedačka žila