Cehlárik podpísal nováčikovský kontrakt s Bostonom

Už v mladom veku sa Cehlárik dostal do reprezentačného A-mužstva.
Už v mladom veku sa Cehlárik dostal do reprezentačného A-mužstva. (Autor: SITA)
TASR|16. jún 2016 o 09:59

Slovák by mal začať v AHL na farme v Providence.

BOSTON. Slovenský hokejista Peter Cehlárik podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom NHL Boston Bruins.

Podľa zámorských médií však úvod nastávajúcej sezóny nestrávi v jednom tíme s kapitánom Zdenom Chárom, ale s najväčšou pravdepodobnosťou na farme v Providence.

Dvadsaťročného krídelníka si Bruins vybrali z 90. miesta v 3. kole draftu 2013.

Letný kemp nováčikov v Bostone absolvoval už minulý rok, no napokon sa vrátil do Švédska a v tíme Lulea Hockey zažil úspešnú sezónu.

V 57 dueloch vrátane play off strelil 14 gólov a pridal 11 asistencií. Rok predtým triumfoval s tímom v premiérovej edícii Ligy majstrov.

Podľa zámorskej televízie TVA Sports Cehlárik zatiaľ v prvom tíme Bruins šancu nedostane. Začať by mal v AHL na farme v Providence.

Farmou Bostonu je tím Providence Bruins. Práve tu by mal Cehlárik začať.
Farmou Bostonu je tím Providence Bruins. Práve tu by mal Cehlárik začať. (Autor: facebook, Providence Bruins)

"Dvadsaťročný slovenský útočník je talentovaný a urastený hokejista s ofenzívnymi prednosťami a hoci vie strieľať góly, bude potrebovať čas na to, aby si zvykol na severoamerický štýl hokeja. S najväčšou pravdepodobnosťou strávi začiatok sezóny 2016/17 v nižších súťažiach, kde bude pokračovať vo vývoji," píše portál cbssports.com.

Cehlárik sa v uplynulých rokoch výrazne presadil aj na medzinárodnej scéne.

Odohral dva juniorské svetové šampionáty, pričom na prelome rokov 2014/15 vybojoval s mužstvom trénera Ernesta Bokroša senzačné bronzové medaily.

Na prelome rokov 2014 a 2015 dosiahli slovenskí hokejoví juniori skvelý úspech, keď na MS v kanade vybojovali bronzové medaily. Medzi kľúčové postavy tímu patrili Réway, Godla a Cehlárik (zľava-doprava)
Na prelome rokov 2014 a 2015 dosiahli slovenskí hokejoví juniori skvelý úspech, keď na MS v kanade vybojovali bronzové medaily. Medzi kľúčové postavy tímu patrili Réway, Godla a Cehlárik (zľava-doprava) (Autor: SITA)

Následne dostal príležitosť aj v reprezentačnom áčku, v ktorom si v máji odbil premiéru na majstrovstvách sveta v Rusku.

Dovedna nastúpil v petrohradskej B-skupine na päť zápasov a strelil jeden gól. Slováci tretí rok za sebou obsadili na MS 9. priečku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cehlárik podpísal nováčikovský kontrakt s Bostonom