Čech Vrbata podpísal dvojročný kontrakt s Vancouverom

Radim Vrbata v červenom drese Phoenixu.
Radim Vrbata v červenom drese Phoenixu. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. júl 2014 o 07:26

Nové zmluvy v NHL okrem Radima Vrbatu podpísali aj Michail Grabovský i Nikolaj Kuľomin.

VANCOUVER. Český hokejový útočník Radim Vrbata podpísal dvojročný kontrakt s tímom zámorskej NHL Vancouver Canucks v hodnote 10 miliónov dolárov.

Informoval o tom portál tsn.ca. Vrbata pôsobil v uplynulých piatich sezónach vo Phoenixe, v drese Coyotes zaznamenal v ročníku 2013/2014 20 gólov a 31 asistencií. Predtým hrával za Colorado, Carolinu, Chicago a Tampu Bay.

Vedenie New Yorku Islanders podpísalo štvorročné kontrakty s bieloruským útočníkom Michailom Grabovským a ruským hokejistom Nikolajom Kuľominom. Obaja mali štatút neobmedzených voľných hráčov.

Finančné podrobnosti nezverejnili, no podľa zámorského portálu tsn.ca Grabovskij podpísal kontrakt v hodnote 20 miliónov dolárov a Kuľomin zmluvu na 18,75 milióna USD.

Grabovskij odohral v minulej sezóne v drese Washingtonu 58 zápasov a zaznamenal 35 bodov. Kuľomin nastúpil za Toronto v 70 stretnutiach a pripísal si na konto 20 bodov.

Andrej Kosticyn pokračuje v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy Traktor Čeľabinsk. Jeden z najlepších bieloruských hokejistov sa dohodol s vedením na predĺžení zmluvy o ďalší rok.

Andrej Kosticyn sa v lete 2012 rozhodol opustiť zámorskú NHL a podpísal prvú zmluvu s Traktorom. Počas dvoch rokov v Čeľabinsku odohral 98 stretnutí a dosiahol v nich 52 bodov (26+26). Na jeho konte je päť plusových bodov. Pôvodne vedenie Traktora nechcelo predĺžiť s Kosticynom zmluvu, napokon svoj názor zmenilo. Informácie zverejnil web čeľabinského tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čech Vrbata podpísal dvojročný kontrakt s Vancouverom