Čech s ukrajinskými koreňmi mal bojovať s Rusom na Oktagone 31. Zápas zrušili

Súboj Kalašnika s Karavaevom sa neuskutoční.
Súboj Kalašnika s Karavaevom sa neuskutoční. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|25. feb 2022 o 11:27

Zajtrajšie podujatie Oktagon 31 prišlo o ďalší súboj.

PRAHA. Nie kvôli zraneniu, ale kvôli aktuálnej situácii na Ukrajine sa neuskutoční zápas medzi českým bojovníkom s ukrajinskými koreňmi Andrejom Kalašnikom a Rusom Arturom Karavaevom.

Organizácia svoj krok vysvetlila na sociálnych sieťach:

"Po veľmi dlhom zvažovaní situácie sme sa nakoniec rozhodli, že zápas Kalašnik verzus Karavaev sa pre túto chvíľu ruší.

Obaja chlapci chceli nastúpiť a bojovať a dlho sme si všetci mysleli, že to tak bude najlepšie. Nakoniec však, vzhľadom k zváženiu všetkých možných dôsledkov, a tiež možnosti zneužiť ich športový zápas pre niečo iné, ako na čo bol určený - zápas sťahujeme z programu.

Úplne odsudzujeme vojnovú agresiu a samozrejme plne podporujeme Andreja, ktorý má svoje korene a časť rodiny stále na Ukrajine. On sám chcel športovo bojovať úplne najviac.

Zároveň chceme deklarovať, že Artur je náš kamarát a skvelý bojovník. Na tom sa za pár mesiacov od jeho víťazstva v našej organizácii nič nezmenilo a zmeniť nemohlo. Kedykoľvek to bude možné, radi ho uvidíme späť v našej organizácii.

Ďakujeme za porozumenie všetkým."

Na turnaji tak ostalo deväť zápasov. Michalovi Neprašovi sa podarila zohnať náhrada na poslednú chvíľu, keď súboj zobral Vladimír Lengál v dohodnutej váhe do 73 kg.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Čech s ukrajinskými koreňmi mal bojovať s Rusom na Oktagone 31. Zápas zrušili