Cavendish chce na Tour de France získať zelený dres

SITA|8. jan 2010 o 17:25

Spolujazdec slovenských dvojičiek Petra a Martina Velitsovcov v tíme Columbia HTC Mark Cavendish má v roku 2010 hlavný cieľ vybojovať zelené tričko najaktívnejšieho jazdca na Tour de France.

LONDÝN.

Brit počas vlaňajška dosiahol 29 víťazných koncoviek a považujú ho za najlepšieho šprintéra súčasnosti. Na Tour de France 2009 prehral boj o zelený dres na Tour s Nórom Thorom Hushovdom.

"Vlani mi zelený dres na Tour ukradli v koncovke 14. etapy v Pontarlier. Rozhodcovia povedali, že som skrížil Hushovdovi trasu. Thor si však za svoju jazdu v horách ten dres zaslúžil," povedal v rozhovore pre Sportwereld Cavendish.

Rodák z ostrova Man bude mať v máji 25 rokov. Svoje limity zatiaľ nepozná. Pred rokom sa stal víťazom pretekov Miláno - San Remo, čím si splnil jeden zo svojich sezónnych cieľov.

"Počas zimy som trénoval ako maniak. Tie preteky som jednoducho chcel vyhrať. Chcel som všetkým ukázať, že aj na trati s tým profilom to dokážem," dodal Cavendish, ktorý je pred začiatkom sezóny sebavedomý.

"Čítal som, že Tyler Farrar chce so mnou bojovať. Povedal, že sa výrazne zlepšil. Ja som však lepší. Vlani som vyhral každý špurt, ktorý som chcel. Tyler, Oscar Freire či Alessandro Petaccchi sú výborní šprintéri, ale stále za mnou zaostávajú. Prepáčte, ale stačí sa pozrieť na cieľové fotografie," zakončil Cavendish.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cavendish chce na Tour de France získať zelený dres