Carle zostal po zákroku Kopeckého v bezvedomí

Carle nevedel po zákroku Kopeckého o sebe niekoľko minút. Z ľadu ho museli odniesť na nosidlách.
Carle nevedel po zákroku Kopeckého o sebe niekoľko minút. Z ľadu ho museli odniesť na nosidlách. (Autor: tasr/ap)
SITA|25. sep 2008 o 11:11

Duel Detroitu s Montrealom nevyšiel obrancom oboch tímov. Slovák Kopecký sa pri návrate na ľadové plochy zaslúžil o vyradenie jedného z obrancov Montrealu, kapitána Detroitu Lidströma zasa puk zasiahol nad oko.

DETROIT. Pohromou pre obrancov možno nazvať stredajší prípravný zápas klubov NHL Detroit Red Wings a Montreal Canadiens pred sezónou 2008/09.

Hosťujúci Mathieu Carle odohral iba 2 min a kapitán domácich, dlhodobo najlepší zadák celej súťaže Nicklas Lidström niečo viac ako 15 min, keď sa museli porúčať z ľadu Joe Louis Areny pre zranenia. O vyradenie Carleho sa postaral svojím dôrazom slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý súperovho hráča knokautoval v 6. min duelu.

Carle do nemocnice, bude v poriadku

Carle zostal niekoľko minút nehybne ležať na ľade v bezvedomí, keď sa prebral, po 15 minútach prerušenia hry ho odviezli do nemocnice Detroit Medical Center na pozorovanie. "Bol pri vedomí, keď ho viezli do nemocnice. Spravili mu zopár testov, ktoré sa skončili dobre. Čoskoro sa pripojí k tímu," informoval tréner jubilujúceho kanadského mužstva Guy Carbonneau, ktorý triezvo nehľadal chybu na strane Kopeckého.

"V prvom momente sa mi zdalo, že to bol jeden z tých zaslepených likvidačných zákrokov bez rozumu. Ale keď som si pozrel záznam, musel som uznať, že Kopecký sa nesnažil získať rýchlosť na čo najsilnejší náraz. Iba išiel do kontaktu a trafil Mathieua plecom," uznal Carbonneau.

Kopecký: "Bolo to čisté"

Slovenský pravý krídelník detroitskej "blue line" si za zákrok odsedel dve minúty, ale situáciu videl podobne ako Carbonneau. "Myslím si, že to bolo také čisté, ako sa len dalo. Netrafil som ho lakťom, ale priamo ramenom. Možno to nevyzeralo dobre, ale podobné situácie sú súčasťou hry. Nikoho som nechcel zraniť, iba som si robil svoju prácu. Nemal som z toho dobrý pocit, ale treba to hodiť za hlavu," povedal na svoju obranu Kopecký.

V nemocnici skončil po 20-ročnej nádeji Carlem aj 38-ročný matador klzísk NHL Lidström, ktorého v tretej tretine trafil puk do tváre. Zásah si vyžiadal pár stehov nad pravým okom a preventívne vyšetrenie röntgenom.

"Dostal to priamo nad oko, preto sme ho radšej poslali na zopár testov. Oko má v poriadku, čo je najdôležitejšia správa," referoval tréner Red Wings Mike Babcock. O víťazovi zápasu museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, Marián Hossa ten svoj v 2. sérii nepremenil a útočníkom musel ukázať návod na brankárov až obranca Montrealu Andrej Markov, ktorý ako jediný z ôsmich exekútorov uspel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Carle zostal po zákroku Kopeckého v bezvedomí