Bývalý rozhodca Premier League: Mal som príkaz prehliadať kontroverzné zákroky

Mark Halsey sa nikdy nebál ukázať červenú kartu.
Mark Halsey sa nikdy nebál ukázať červenú kartu. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|4. sep 2016 o 11:58

Príkazy mal dostávať od profesionálnej organizácie zastrešujúcej elitných rozhodcov Premier League.

BRATISLAVA. Gary Neville volá po vyšetrovaní po tom, čo bývalý rozhodca Premier League Mark Halsey vyhlásil, že od funkcionárov dostával príkazy, aby prehliadol niektoré kontroverzné zákroky.

Halsey tak reagoval na reakcie osobností na dodatočný dištanc, ktorý dostal útočník Manchestru City Sergio Aguero.

Ten v domácom zápase proti West Hamu udrel lakťom do tváre obrancu súpera Winstona Reida. Počas zápasu si to rozhodca Andre Marriner nevšimol.

Aguero okrem najbližšieho ligového zápasu proti Manchestru United nenastúpi ani v ligovom stretnutí proti Bournemouthu a v Ligovom pohári proti Swansea.

Manchester City sa odvolal voči Aguerovmu dištancu. Videozáznam po zápase však jasne preukázal, že Marriner mal voľný výhľad a zákrok mal vidieť. 

Tvrdenia odmietajú

Profesionálna organizácia zastrešujúca elitných rozhodcov v Premier League PGMOL (The Professional Game Match Officials Board) Halseyho tvrdenia odmieta.

V stanovisku, ktoré odoslala do Sportsmailu sa vyjadrila: "Rozhodcovia svoje správy a hlásenia, vrátane tých kontroverzných, predkladajú priamo Anglickej futbalovej asociácii (FA). Musia vždy dohliadnuť na to, aby boli hlásenia úplné a presné. Zo strany PGMOL neprichádza k žiadnemu zasahovaniu do ich rozhodovania a infomovania." 

Neville a Halsey prehovorili

Napriek tomu si legenda anglickej reprezentácie a Manchestru United Gary Neville myslí, že obvinenia bývalého rozhodcu sú príliš vážne, aby sa mu zodpovední nevenovali. 

"Ocitol som sa v podobnej situácii. Videl som incident, no bolo mi jasne povedané, že musím vyhlásiť, že som nič nevidel," napísal Halsey na svojom twitterovom konte. "Aby som bol však férový, príkazy neprišli od FA. Prišli priamo od PGMOL."

Na Halseyho komentáre reagoval Gary Neville na rovnakej mikroblogovacej sieti: "Prečo si to povedal Mark? Nemyslím si, že je dobré, keď rozhodca nedá červenú kartu, aby ochránil seba, alebo po inštrukciách zhora."

"Funkcionár z rozhodcovskej organizácie prikázal rozhodcovi, čo má povedať! Stretol som sa s Markom a jeho stanovisko je pravdivé," pokračoval bývalý pravý obranca Manchestru United a anglickej reprezentácie.  

PGMOL bola založená v roku 2001 aby zvýšila úroveň anglických rozhodcov a obhajovala ich záujmy pri Premier League a Anglickej futbalovej asociácie. 

Zodpovedá za všetkých osemnásť rozhodcov, ktorí sa na plný úväzok venujú rozhodovaniu zápasov Premier League. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Bývalý rozhodca Premier League: Mal som príkaz prehliadať kontroverzné zákroky