Bayern urobili niekoľko chýb. Bod mu uchmatol Bénes so spoluhráčmi

Robert Lewandowsi strieľa gól v zápase Borussia Mönchengladbach - Bayern Mníchov.
Robert Lewandowsi strieľa gól v zápase Borussia Mönchengladbach - Bayern Mníchov. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. aug 2021 o 12:15 (aktualizované 14. aug 2021 o 14:30)

Nemecký šampión nezvládol začiatok novej sezóny.

MÖNCHENGLADBACH. Úradujúci šampión nemeckej futbalovej ligy Bayern Mníchov neodštartoval sezónu ideálne. Na ihrisku Borussie Mönchengladbach remizoval v piatkovom otváracom stretnutí prvého kola 1:1.

Ôsmy tím predchádzajúceho ročníka viedol od 10. minúty, keď sa presadil Alassane Plea. Ešte pred prestávkou si otvoril strelecky účet v sezóne Robert Lewandowski a zariadil pre Bayern aspoň bod.

Lewandowski pokoril ďalší rekord

"Nebol to z našej strany dokonalý výkon, urobili sme niekoľko jednoduchých chýb. Máme však za sebou iba jeden duel, môžeme sa pozerať dopredu," vyhlásil podľa agentúry AFP poľský kanonier Lewandowski, ktorý skóroval v 1. bundesligovom kole v rekordnom siedmom ročníku za sebou.

Na premiérový triumf si musí počkať nový tréner Bavorov Julian Nagelsmann. "Musíme sa zmieriť s bodom. Obe strany mali šance," uznal po zápase.

"Fanúšikovia mohli pri sledovaní tohto zápasu šalieť, pre trénerov to však nebolo jednoduché sledovať. Ku koncu sme mali aj trochu šťastia. Pätnásťminútovka po zmene strán ukázala, že si dokážeme vytvoriť veľa šancí. Mali sme však dať druhý gól. Remíza je spravodlivá, hrali sme proti dobrému súperovi," povedal bývalý kouč Lipska.

V závere pomohol aj Bénes

Tréner Adi Hütter, ktorý sa na lavičku Mönchengladbachu presunul z Eintrachtu Frankfurt, mohol po stretnutí vyjadriť spokojnosť.

"Bod proti Bayernu je viac ako zaslúžený, hrali sme dobre. Musíme sa taktiež poďakovať nášmu brankárovi Yannovi Sommerovi, podal vynikajúci výkon. Na úvodný duel sezóny to bol skvelý zápas, oba tímy majú priestor na zlepšovanie," uviedol debutujúci Hütter pre oficiálnu stránku klubu.

V akcii bol aj slovenský futbalista László Bénes, za Mönchengladbach nastúpil v prvej minúte nadstaveného času a pomohol ubrániť cennú remízu.

Do súboja v Borussia-Parku pred zrakmi približne 23-tisíc priaznivcami zasiahol aj slovenský reprezentant László Bénes, ktorý na hraciu plochu prišiel v nadstavenom čase druhej časti za Floriana Neuhausa.

Domáci mohli favorita z Mníchova dokonale šokovať, no hlavný arbiter Marco Fritz v závere hneď dvakrát posúdil zákroky hosťujúceho debutanta Dayota Upamecana v pokutovom území na krajana z Francúzska Markusa Thurama ako dovolené.

"Bol tam jasný kontakt. Je to šialené. Markus bol v čistej gólovej šanci asi tri metre od bránky. Stačilo mu odklepnúť loptu a viedli by sme 2:1," komentoval situáciu z 81. min domáci kapitán Stindl.

Podobná situácia sa opakovala aj o niekoľko minút neskôr, aj vtedy zostala píšťalka rozhodcu ticho. To rozčertilo domáceho kouč Hüttera, ktorý od Fritza dostal dostal napomenutie.

"Bod zo zápasu proti Bayernu je viac ako zaslúžený. Hrali sme veľmi dobre, tiež však môžeme ďakovať nášmu brankárovi Yannovi Sommerovi. Bol to výborný otvárací zápas novej sezóny," doplnil domáci kouč Hütter.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern urobili niekoľko chýb. Bod mu uchmatol Bénes so spoluhráčmi