Budaja môže potiahnuť Montreal do finále NHL, Price sa zranil

Peter Budaj (vľavo) s Careym Priceom.
Peter Budaj (vľavo) s Careym Priceom. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. máj 2014 o 17:51

Hokejistom Montrealu sa zranil hrdina tohtoročného play off, brankár Carey Price. Tréneri sa rozhodujú, či dajú šancu Budajovi alebo trojke Tokarskému.

MONTREAL. Carey Price vynechá pre zranenie celý zvyšok finálovej série Východnej konferencie play off zámorskej NHL s New Yorkom Rangers.

Šancu možno dostane slovenský brankár Peter Budaj, ktorý dochytal úvodný zápas proti "jazdcom."

"Stratili sme nášho najlepšieho hráča," povedal v pondelok po rannom rozkorčuľovaní tréner Canadiens Michel Therrien.

Olympijský víťaz zo Soči sa zranil v úvode druhej tretiny prvého zápasu s Rangers, keď do neho v plnej rýchlosti vrazil útočník "jazdcov" Chris Kreider.

Price sa z ľadu dvíhal v bolestiach, ale nakoniec druhú tretinu dochytal. Od začiatku tretej ho však nahradil Budaj a absolvoval tak debut v tohtoročnom play off.

Kanadský brankár dostal z dvadsiatich striel štyri góly, jeho slovenský náhradník inkasoval ďalšie tri z ôsmich striel. Canadiens prehrali prvý duel série 2:7. V play off má Price priemer 2,35 inkasovaného gólu na zápas s 91,9 percentuálnou úspešnosťou zásahov.

Budajova šanca však nie je stopercentná, kanadské média špekulujú, že tréneri Canadiens budú viac veriť brankárskej trojke Dustinovi Tokarskému.

Tréner Michel Therrien odmietol povedať na rozkorčuľovaní, kto bude chytať. "V hlave som sa už rozhodol, uvidíte na zápase," povedal nhl.com.

Druhý zápas série je na programe v noci na utorok opäť v Montreale.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaja môže potiahnuť Montreal do finále NHL, Price sa zranil