Budaj sa vracia do NHL, Los Angeles ho povolalo z farmy

Peter Budaj zasahuje v prípravnom zápase proti Anaheimu.
Peter Budaj zasahuje v prípravnom zápase proti Anaheimu. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. okt 2016 o 07:53

Slovenský gólman bol v minulej sezóne najlepším brankárom AHL.

LOS ANGELES. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj sa opäť vrátil do tímu NHL Los Angeles Kings. Dôvodom je zranenie Jonathana Quicka, ktorého vedenie klubu umiestnilo na listinu zranených hráčov.

Brankárska jednotka Kings si privodila zranenie tridsať sekúnd pred koncom prvej tretiny v otváracom súboji proti San Jose a prenechala miesto v bránke náhradníkovi Jeffovi Zatkoffovi.

Bude náhradníkom

Quick utrpel zranenie v dolnej časti tela, lekári však dátum jeho návratu presne nestanovili.

Do kolotoča zápasov sa môže vrátiť z týždňa na týždeň.

Pre Kings je to v úvode 100. profiligového ročníka ďalšia veľká rana, keďže na Svetovom pohári prišli na dlhšie obdobie aj o Mariána Gáboríka.

"Jonathan je špecifický hráč, nenahradíte ho len tak. Nemôžete očakávať, že teraz do bránky príde niekto iný a bude robiť rovnaké veci ako on. Vieme však aj to, že tento post máme obsadený veľmi slušne," povedal kouč LA Darryl Sutter.

Pozíciu jednotky od ďalšieho duelu s Philadelphiou prevezme Zatkoff, chrbát mu bude kryť práve Budaj. Ten počas predsezónneho kempu zažil už dve rošády medzi prvým tímom a farmou.

Najskôr ho Kings umiestnili na waiver listinu nechránených hráčov, odkiaľ si ho iný profiligový klub nestiahol a slovenský brankár sa vrátil do Ontaria.

Chytal aj v minulej sezóne

Následne ho na pár dní ešte raz povolali a v nedeľu poslali späť na farmu. Po štyroch dňoch si znova Slovák sťahoval veci do šatne Kings.

"Vydali sme sa touto cestou, kým sa vráti Jonathan. Príde Peter a spoločne so Zatom nám vychytajú niekoľko víťazstiev," povedal pre lakingsinsider.com Sutter.

Budajovi vyšla uplynulá sezóna za Ontario v AHL a na jeden zápas sa pozrel späť do NHL.

V dueli proti NY Rangers pomohol Kings k víťazstvu 5:4 po predĺžení.

Aj vtedy dostal šancu len na základe zranenia Quicka.

"Myslím si, že tento rok je v inej situácii. Minulý rok bol neobmedzený hráč a vybojoval si významný post, keď odchytal za Ontario takmer každý jeden zápas. Je to skúsený, osvedčený chlapík," dodal Sutter.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj sa vracia do NHL, Los Angeles ho povolalo z farmy