Bruins si upísali Brandona Carla na ďalších šesť rokov

Oh My Hockey|15. júl 2021 o 07:31

Boston Bruins si na dlhé obdobie upísali jedného zo svojich kľúčových hráčov. Novú zmluvu dostal Brandon Carlo, obmedzene voľný hráč. Klub novinku oznámil včera.

"Bruins sú veľmi potešení, že môžu pokračovať v spolupráci s Brandonom Carlom na ďalšiu dlhú dobu. Brandon je hráčom, ktorý vyrástol v kľúčového beka nášho tímu a stal sa lídrom na ľade i mimo neho," zaznelo vo vyhlásení generálneho manažéra Dona Sweeneyho.

Carlov prvý dlhodobý kontrakt potrvá šesť rokov a dokopy mu vynesie 24,6 mil. dolárov. Ročne si zarobí v priemere 4,1 mil. dolárov, no jeho plat kolíše - najvyšší bude v ročníku 2023/24 (5,7 mil. dolárov), najnižší zas v budúcej sezóne (2,5 mil. dolárov).

Súčasťou kontraktu je i modifikovaná klauzula o nevymeniteľnosti, začne platiť od sezóny 2023/24. Podľa nej si Carlo v sezónach 23/24 a 24/25 môže vybrať 10 klubov, kam ho Bruins nemôžu poslať. V posledných dvoch rokoch sa toto číslo zníži na tri kluby.

Carlov podpis je pre Boston dôležitý aj z hľadiska rokovaní s Charliem McAvoyom. Ten bude obmedzene voľným hráčom o rok a keď bude defenzíva Bruins viac-menej pokope, malo by to dohodu uľahčiť. Podpis Carla za tieto peniaze hodnotí väčšina expertov pozitívne, veď ide o jedného z najdôležitejších zadákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bruins si upísali Brandona Carla na ďalších šesť rokov