Brückner chválil Cristiana Ronalda

SITA|12. jún 2008 o 10:10

ŽENEVA 12. júna (SITA, AFP) - Hlavný kouč českej futbalovej reprezentácie Karel Brückner nemohol byť po stredajšom stretnutí jeho zverencov v A-skupine proti favorizovanému Portugalsku spokojný, keďže ...

ŽENEVA 12. júna (SITA, AFP) - Hlavný kouč českej futbalovej reprezentácie Karel Brückner nemohol byť po stredajšom stretnutí jeho zverencov v A-skupine proti favorizovanému Portugalsku spokojný, keďže Ujfaluši a spol. napriek kvalitnému výkonu odchádzali z trávnika s prehrou 1:3. O tri body pre "európskych Brazílčanov" sa výraznou mierou postaral ofenzívny stredopoliar Cristiano Ronaldo, ktorý jeden gól sám dal a na zvyšných dvoch sa podieľal asistenciami. Slovami chvály na legionára z anglického veľkoklubu Manchester United nešetril ani 68-ročný kormidelník Česka. "Je to pravdepodobne najlepší hráč na celom turnaji. Ronaldo je jedným z najkvalitnejších hráčov na svete, je to veľmi nebezpečná zbraň," nechal sa počuť Karel Brückner.

Na jeho zverencov čaká v poslednom kole skupinovej fáze v kľúčovom zápase Turecko. Obaja súperi majú po dvoch odohratých zápasoch na konte zhodne tri body a dokonca aj navlas rovnaké skóre 2:3. Ak by sa v nedeľňajšom večernom zápase v Ženeve napokon zrodila remíza, do platnosti by vstúpilo nové pravidlo Európskej futbalovej únie (UEFA) a po uplynutí 90 minút by hneď nasledoval rozstrel zo značky pokutového kopu, ktorý určí postupujúci tím. Z A-skupiny je už definitívne vo štvrťfinále šesťbodové Portugalsko, naopak, bez šance na postup zo skupiny zostalo domáce Švajčiarsko.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brückner chválil Cristiana Ronalda