Breška opäť strelil najkrajší gól gréckej ligy

SITA|23. apr 2011 o 16:43

Ofenzívny záložník klubu Olympiakos Volos Mário Breška sa stal víťazom hlasovania fanúšikov o najkrajší gól 30. kola Super League.

VOLOS. Ofenzívny záložník v službách gréckeho prvoligového futbalového klubu Olympiakos Volos Mário Breška sa stal víťazom hlasovania fanúšikov o najkrajší gól 30. kola miestnej Super League.

Tridsaťjedenročný rodák z Topoľčian dostal za svoj zásah v prestížnom meraní síl s Panathinaikosom Atény (3:2) bezmála 40 % hlasov. Informovala o tom oficiálna internetová stránka gréckej elitnej súťaže.

"Bola to krásna a veľmi prudká strela, brankár nemal šancu. Spoluhráč mi loptu priťukol pätičkou a ja som vystrelil z prvej. Toto ocenenie ma veľmi teší, ide už o druhý takýto môj úspech v sezóne," uviedol Mário Breška pre agentúru SITA. Predtým sa z individuálnej trofeje tešil v marci, a to za svoj zásah v 25. kole do siete Panserraikosu (3:0).

Breška zaznamenal v základnej časti 8 gólov a bol najlepším strelcom Olympiakosu Volos, ktorý aj vďaka nemu obsadil piatu priečku a postúpil do štvorčlenného play-off. V tejto fáze sa rozhodne o budúcosezónnom obsadení európskych pohárových súťaží gréckymi tímami.

Víťaz kvalifikácie sa predstaví v predkole Ligy majstrov 2011/2012, mužstvá na druhej a tretej priečka čaká Európska liga UEFA. Miestenku v LM má istú majstrovský Olympiakos Pireus.

"Budeme bojovať o Ligu majstrov. Zaslúžili sme si to, počas celej sezóny sme hrali výborný futbal. Pobláznili sme fanúšikov a prepísali históriu klubu. Teší ma, že som súčasťou tohto tímu. Dvadsiateho deviateho apríla bude známy program play-off, vtedy sa dozvieme s kými budeme hrať. Dúfam, že sa nám bude dariť, veď Panathinaikos aj AEK sme zdolali vo všetkých dueloch v lige, iba s PAOK sme mali menšie problémy. Budú to skvelé duely, ktoré budú sledovať plné štadióny a celé Grécko,“ uzavrel Breška. Vo Volose pôsobí aj slovenský stopér Peter Doležaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Breška opäť strelil najkrajší gól gréckej ligy