Brazílčana Freda po MS napádajú fanúšikovia aj vo Fluminense

Freda fanúšikovia označili za jedného zo zodpovedných z blamáže Brazílie v semifinále MS.
Freda fanúšikovia označili za jedného zo zodpovedných z blamáže Brazílie v semifinále MS. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. aug 2014 o 10:02

Fluminense sa ocitlo vo vojne so svojimi priaznivcami, vedie ju po svetovom šampionáte veľmi kritizovaný Fred.

SAO PAULO. Brazílsky futbalista Fred po skúsenosti z majstrovstiev sveta odmietol pokračovať v reprezentácii a teraz to podobne môže dopadnúť aj v klube.

Spolu so spoluhráčmi z Fluminense pohrozili, že nenastúpia na nedeľňajší zápas najvyššej domácej súťaže proti Sportu Recife, ak ich neprestanú ohrozovať nespokojní fanúšikovia.

Napadli ich pri odchode z letiska

Tí ťažko nesú sériu prehier a vo štvrtok odprevádzali hráčov z letiska v Riu de Janeiro nadávkami, letiacimi predmetmi a útokmi na ich autá.

Výprava Fluminense sa vrátila z Chapecó, kde tím prehral 0:1. Fred a spol. čakajú na víťazstvo už štyri zápasy, v Serie A naposledy zdolali začiatkom augusta Goiás 2:0. V tabuľke sa prepadli na 5. miesto.

Nahnevaní priaznivci obvinili hráčov, že im ide iba o peniaze, a hádzali po nich mince. Jeden z nich vyzval Freda, aby požiadal o prestup.

Posledná prehra Fluminense

Ako kapitán sa o veci postará

"Ak s tým úrady alebo klub nič nespravia a títo zbabelci sa pokúsia vniknúť do tréningového centra, aby zaútočili na hráčov, ako kapitán sa postarám o to, aby Fluminense v nedeľu proti Sportu nenastúpilo. Oni vyťahujú svoje zbrane, my použijeme naše," odkázal Fred prostredníctvom sociálnych sietí a pridal aj spoločnú fotografiu s tímom.

Fluminense v rokoch 2011 a 2012 získalo brazílsky titul, ale v minulej sezóne sa so šťastím vyhlo zostupu. Fred bol na MS 2014 najkritizovanejším členom brazílskeho kádra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Brazílčana Freda po MS napádajú fanúšikovia aj vo Fluminense