Viedol ho takmer šestnásť rokov. Pacquiao ukončil spoluprácu s trénerom

Manny Pacquiao (vľavo) počas tréningu s dnes už bývalým koučom Freddiem Roachom.
Manny Pacquiao (vľavo) počas tréningu s dnes už bývalým koučom Freddiem Roachom. (Autor: SITA/AP)
TASR|14. apr 2018 o 12:28

Freddieho Roacha ranilo, že sa informáciu o konci spolupráce dozvedel až z vyhlásenia filipínskeho boxera.

LOS ANGELES. Filipínsky boxer Manny Pacquiao oznámil ukončenie takmer šestnásťročnej spolupráce s trénerom, Američanom Freddiem Roachom.

Tridsaťdeväťročný Manny Pacquiao oznámil rozhodnutie v tlačovej správe k nadchádzajúcemu zápasu, v ktorom zabojuje o titul majstra sveta organizácie WBA vo welterovej váhe proti Argentínčanovi Lucasovi Matthysseovi.

Zápas sa uskutoční 15. júla v Kuala Lumpure.

Dozvedel sa to až z vyhlásenia

Roach povedal, že sa o Pacquiaovom rozhodnutí dozvedel až z vyhlásenia.

Klamal by som, ak by som povedal, že ma neranil spôsob, akým som sa dozvedel o jeho rozhodnutí, ale ani to nedokáže pokaziť spomienky na úžasné obdobie, ktoré sme spolu prežili.


Freddie Roach, boxerský tréner

Práve Roachovi pripisoval Filipínec zásluhy za to, že sa zo surového pouličného bitkára vypracoval na držiteľa titulu majstra sveta v ôsmich rôznych organizáciách.

Jeden z najuznávanejších trénerov súčasnosti reagoval na informáciu vyhlásením, v ktorom vyjadril ľútosť nad rozhodnutím svojho zverenca.

"Manny a ja sme zažili skvelú jazdu, ktorá trvala viac ako pätnásť rokov. Je to viac ako väčšina manželstiev a nepochybne je to v dnešnom boxe niečo ojedinelé. Ten čas by som nevymenil za nič na svete. Mannymu želám len to najlepšie ako v boxerskom, tak aj politickom ringu. Klamal by som, ak by som povedal, že ma neranil spôsob, akým som sa dozvedel o jeho rozhodnutí, ale ani to nedokáže pokaziť spomienky na úžasné obdobie, ktoré sme spolu prežili," povedal Roach.

Prehral štyri z posledných deviatich zápasov

Roachovo miesto preberú minimálne do júlového zápasu Pacquiaov tréningový partner Restituto Fernandez a Raides Neri, ktorý je jeho dlhoročným priateľom a príležitostným kuchárom.

Pacquiao prehral štyri z posledných deviatich zápasov. V profesionálnej kariére ma bilanciu 59 víťazstiev (38 knokautov), sedem prehier a dve remízy.

Okrem profesionálneho boxu sa venuje aj politike. Od roku 2016 je senátorom na Filipínach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Viedol ho takmer šestnásť rokov. Pacquiao ukončil spoluprácu s trénerom