Koronavírus zrušil ďalší zápas NHL, súboj Bostonu s Montrealom odložili na neurčito

Jimmy Hayes a brankár Bostonu Bruins Tuukka Rask.
Jimmy Hayes a brankár Bostonu Bruins Tuukka Rask. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. dec 2021 o 17:17

Bruins majú na covid listine viacerých hráčov.

NEW YORK. Vedenie zámorskej hokejovej NHL zrušilo pre nárast prípadov koronavírusovej infekcie v súťaži sobotňajší zápas medzi Montrealom a Bostonom. Náhradný termín zatiaľ nestanovilo.

Montreal zdolal Philadelphiu 3:2 po samostatných nájazdoch v prakticky prázdnom Bell Centre. Zodpovedné úrady v Quebecu totiž vyzvali klub, aby zápasmi bez divákov v domovskej aréne pomohol zastaviť šírenie vírusu.

Boston odohral duel s New Yorkom Islanders (1:3) bez siedmich hráčov, ktorých musel klub zapísať na koronavírusový protokol. Nastúpil len s jedenástimi útočníkmi a šiestimi obrancami.

Boston k hviezdnym útočníkom Bradovi Marchandovi a Patriceovi Bergeronovi zaradil brankára Jeremyho Swaymana ako aj ďalších dvoch útočníkov Antona Blidha a Trenta Frederica.

Iba v úvode aktuálne týždňa sa k tímu vrátil tréner Bruce Cassidy, ktorému koronavírus diagnostikovali ešte v závere novembra.

Otázny je aj nedeľňajší súboj Bruins v Ottawe.

Prudký nárast počtu prípadov nákazy koronavírusom a rastúci počet odložených duelov môže ovplyvniť to, či vedenie súťaže umožní štart hráčov profiligy na februárových ZOH v čínskom Pekingu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Koronavírus zrušil ďalší zápas NHL, súboj Bostonu s Montrealom odložili na neurčito