Nádejná športovkyňa sa vzdala občianstva: Podmienky na Slovensku sú šialené

Patrícia Tajcnárová.
Patrícia Tajcnárová. (Autor: SOŠV)
Sportnet|17. okt 2024 o 17:29

Spadol jej veľký kameň zo srdca.

BRATISLAVA. Slovensko získalo nového športovca. Je ním Lukáš Steklý, juniorsky majster sveta v rýchlokorčuľovaní. Ako dôvod zmeny občianstva uviedol problémy na českom zväze.

V rovnakom čase však jedného talentovaného športovca Slovensko stratilo. České občianstvo si vybavila bobistka Patrícia Tajcnárová.

Ako povedala pre Nova Sport, spadol jej veľký kameň zo srdca. "Som nadšená, bol to pre mňa emotívny moment. Je za tým veľa práce, ktorú ľudia nevidia. Teraz už môžem v kľude jazdiť v českých farbách," povedala.

Dvadsaťdvaročná bobistka sa narodila v Štokholme, no hneď potom prišla na Slovensku. Predtým, ako si vybrala boby, hrávala futbal za FC Petržalka.

Jej rodina a blízki tento krok uvítali. "Po olympiáde v Paríži o tomto kroku hovorilo veľa športovcov. Podmienky na Slovensku sú šialené. Zodpovední ľudia by sa mali rýchlo zamyslieť nad tým, čoho sa dopúšťajú," skritizovala Tajcnárová.

Štart novej sezóny ju čaká v nemeckom Altenbergu, predstaví sa aj na budúcoročných MS. Jej kariérnym cieľom je dostať sa na najbližšie Zimné olympijské hry do Talianska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»Nádejná športovkyňa sa vzdala občianstva: Podmienky na Slovensku sú šialené