Bobby Holík ukončil kariéru

SITA|23. máj 2009 o 13:35

Vydarená kariéra hokejistu Bobbyho Holíka je na konci. Po osemnástich rokoch v NHL, z toho jedenástich v New Jersey, sa rozhodol ukončiť aktívnu kariéru.

NEW JERSEY. Potvrdil to denníku New York Post. "Končím," uviedol pre Post Holík zo svojho bydliska vo Woymingu a pokračoval: "Každý deň mi chýbala moja rodina. O svojom rozhodnutí som vedel už skôr, ale chcel som prísť domov a v pokoji nad všetkým porozmýšľať. Hráčom som bol, teraz som manželom a otcom. Hlavným dôvodom ukončenia mojej profesionálnej dráhy je túžba byť s mojou rodinou, zvlášť 12-ročnou dcérou. Druhým dôležitým momentom je, že som teraz šťastný a nechcem sa k aktívnemu hokeju vrátiť. Cítim, že moje rozhodnutie je správne a každým dňom som v tom viac utvrdený."

Holíka draftoval v roku 1989 z 10. miesta Hartford Whalers. O tri roky neskôr ho vymenili do New Jersey, kde stredný útočník nepretržite pôsobil desať rokov. Potom hral za New York Rangers, Atlantu a posledný rok kariéry zakončil znova v New Jersey. Spolu odohral v základnej časti NHL 1314 zápasy, v ktorých strelil 328 gólov, dosiahol 421 asistencií a v štatistikách mal aj 1423 trestných minút. Svoj nekompromisný tvrdý štýl využíval oveľa viac ako ofenzívny talent. Nenávidel situácie, keď cez neho prešiel protihráč. Aj pre to bol v mnohom prototypom hráča New Jersey.

Holík vyhral dvakrát Stanleyho pohár, dva razy si zahral v Zápase hviezd, získal mnoho iných ocenení. Napriek tomu tvrdí, že hrať v NHL bolo pre neho viac ako toto všetko. "Najviac som si cenil na svojej práci okrem výhier každodenné výzvy, možnosť zlepšovať sa, tréningy, korčuľovanie, strieľanie gólov Martymu Brodeurovi alebo obchádzanie obrancov ako Scott Stevens. Od desiatich rokov sme hrali rovnakú hru a krátke pocity víťazstva boli obrovským zadosťučinením. Zo všetkého najviac ma však tešilo byť hokejistom. Byť profesionálom bol pre mňa viac než čokoľvek iné."

Nachádzate sa tu:
Domov