Bobby Charlton o Beckhamovi: "Mal by hrať v Anglicku"

SITA|6. sep 2007 o 19:20

MANCHESTER 6. septembra (SITA, AP) - David Beckham by mal hrať v Anglicku a nie v Spojených štátoch, nakoľko životný štýl celebrity uškodil jeho športovej kariére. Myslí si to bývalý skvelý futbalový ...

MANCHESTER 6. septembra (SITA, AP) - David Beckham by mal hrať v Anglicku a nie v Spojených štátoch, nakoľko životný štýl celebrity uškodil jeho športovej kariére. Myslí si to bývalý skvelý futbalový reprezentant Anglicka a legenda Manchestru United Bobby Charlton.

"Bol to naozaj skvelý hráč, neskutočný talent. Pamätám si ho, keď mal 10 rokov, a už vtedy bol obrovským prísľubom do budúcnosti. Jeho životný štýl sa však ubral iným smerom. Vtedy veľmi túžil stať sa futbalistom, presne tak ako každý iný chlapec v jeho veku. Teraz hrá v Amerike, kde sa zaviazal zarobiť milióny libier. Niekedy mám pochybnosti, či si vôbec uvedomuje, čo sa okolo neho deje. Radšej by som ho videl pôsobiť doma v Anglicku ako kdekoľvek inde. David si spočiatku myslel, že život známej osobnosti sa bude dať zosúladiť s režimom profesionálneho hráča. Do šoubiznisu ho zlákala najmä manželka Victoria a to sa nepáčilo trénerovi Fergusonovi, ktorý považoval spôsob jeho života - jemne povedané - za kontraproduktívny. Sir Alex však nikdy Davida z Manchestru nevyhnal, tak ako to ľudia okolo Beckhama nesprávne interpretovali na verejnosti. Bol to len Davidov pocit, no nemal nič spoločné s realitou," uvádza Charlton vo svojej autobiografii, nazvanej "My Manchester United Years".


Nachádzate sa tu:
Domov