Boavista Porto napokon predsa za korupciu do druhej ligy

SITA|29. júl 2008 o 20:05

LISABON 29. júla (SITA) - Portugalský futbalový klub Boavista Porto napokon predsa len doplatil na svoje zapletenie sa do korupčnej aféry administratívnym preradením z najvyššej domácej dlhodobej súťaže ...

LISABON 29. júla (SITA) - Portugalský futbalový klub Boavista Porto napokon predsa len doplatil na svoje zapletenie sa do korupčnej aféry administratívnym preradením z najvyššej domácej dlhodobej súťaže do druhej ligy na Iberskom polostrove. Portugalská futbalová federácia FPF totiž vrátila do platnosti májový verdikt svojej disciplinárnej komisie. Rozhodnutie odvolacieho tribunálu zo 14. júla teda prinieslo o čosi menej populárnemu portskému klubu radosť, ktorá sa ukázala byť predčasnou.

Boavista bola spolu s mestským rivalom FC a Leiriou zapletená do úplatkárskej aféry "Záverečný hvizd" týkajúcej sa ešte sezóny 2003/2004. Konkrétne Boavista mala ovplyvňovať rozhodcov v troch dueloch. Okrem umelého presunu do II. ligy ju zaviazali uhradiť sankciu 180 000 eur a vtedajší šéf klubu Joao Loureiro inkasoval 4-ročnú suspendáciu a pokutu 25 000 eur.

Leirii odňali tri body a FC Porto ich stratilo šesť (nie však aktuálny titul), dostalo pokutu 150 000 eur a pôvodne malo mať červenú na štart v Lige majstrov 2008/2009, ale Športový arbitrážny súd CAS v Lausanne zmazal túto časť trestu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Boavista Porto napokon predsa za korupciu do druhej ligy