Tréner opísal dôvody rozpadu uznávaného tímu. Klamstvo, reaguje hviezdny bojovník

Tím okolo Johna Danahera (na fotke štvrtý zľava)
Tím okolo Johna Danahera (na fotke štvrtý zľava) (Zdroj: Jiu Jitsu Times)
SvetMMA|12. okt 2022 o 23:52

Po dlhej dobe sa vyjadril k rozpadu svetovo uznávaného tímu.

AUSTIN. Tím, ktorý zmenil vnímanie svetového grapplingu. Bojovníci okolo trénera Johna Danahera dlhodobo dominovali súťažiam v no gi brazílskom jiu-jitsu. Boli na vrchole, keď pred rokom vyšla v médiách správa, že sa družina rozpadne.

Všetci sa ešte nejaký čas pripravovali v Portoriku, no zakrátko sa každý vydal vlastnou cestou.

Svetovo uznávaný tréner brazílskeho jiu-jitsu John Danaher sa spolu s Gordonom Ryanom a Garrym Tononom rozhodli vymeniť New York za Texas.

Na tom by nebolo nič nezvyčajné, ak sa do rovnakého mesta nepresťahoval aj zvyšok niekdajšieho úspešného tímu ako Nicky Ryan, Ethan Crelenstin, Craig Jones a Nicky Rodriguez.

Danaher založil tím New Wave Jiu Jitsu, skupina okolo Craiga Jonesa zase B tím.

COVID a osobné spory

S odstupom mesiacov sa k rozpadu azda najlepšieho grapplingového tímu posledných rokov vyjadril John Danaher.

Ten sa v podcaste Lexa Fridmana vyjadril ku skutočnostiam, ktoré stáli za náročným rozhodnutím bojovníkov.

V Portoriku sa to rapídne zhoršilo. Keď ste v New Yorku, je to dostatočne veľké mesto na to, aby ak máte s niekým problém na žinienke, tak máte stále veľa možností, ako prísť na iné myšlienky. V Portoriku sme bývali v malom meste, v Dorade, kde zápasníci boli väčšinu času spolu. Takže nie je to tak ako v New Yorku, že máte čas zrelaxovať, oddýchnuť si v nej časti mesta.

Tiež tam bolo isté napätie medzi bratmi (Gordon a Nicky Ryan), čo len narastalo. Niekedy ľudia potrebujú len priestor, takže bola tam nespokojnosť. Ako to išlo ďalej, bolo to už skoro neznesiteľné, aby bojovníci spolu trénovali. Nešlo to vyriešiť, tak sme sa rozhodli presťahovať do Texasu. Bolo to ťažké, naozaj. Nie som emotívna osoba, ale vtedy to také bolo asi pre každého z nás. Je to smutné, pretože ste tak trochu ako rodina, ktorá sa rozpadne,“ uviedol hviezdny tréner.

Danaher zo svojho pohľadu vidí jadro problému v tom, že niektorí bojovníci odmietali jeho vedenie. Údajne sa im nepáčila kritika, ktorá bola v rozpore s tým, čo o sebe počúvali na internete od fanúšikov.

Ak sa na to pozriem z ich pohľadu, vždy tam bol generačný problém. Som o dosť starší od mojich zverencov. To, ako sa na svet pozerám ja, je iný. Oni sú celkom odlišní, jednoducho iná generácia. Je to ťažké, keď trénujete sedem dní v týždni, zlepšujete sa a vyhrávate na žinienke takmer nad každým súperom. Ľudia vo vašom okolí vás nazývajú hviezdou, na sociálnych sieťach máte samé pozitívne reakcie. Potom ale prídete do klubu, kde vám nejaký starý chlap vraví, že až tak dobrý nie ste.

Rozumiem tomu, prečo odišli. Keď som mal dvadsať rokov, rovnako som nevychádzal s autoritami. Vždy je to o voľbe. Môžete byť najlepší a vydať sa cestou zlepšovania alebo robiť iné veci.

V živote ide o viac, než len trénovanie v klube a o učení sa ako urobiť dokonalo páku na nohu. Rozhodujete sa medzi tým či chcete byť perfektný, skoro až dokonalý, alebo budete iba dobrý ale užijete si viac zo života.“

Vyjadrení Danahera sa bleskovo chytil Austrálčan Craig Jones, bývalý člen Danaher Death Squad a dnes hlavná tvár B tímu.

„Ukradli sme vám tím? Klamstvo. Nechceli sme tvrdo trénovať? Lož. Rozišli sme sa iba kvôli osobným problémom, taká je stopercentná pravda,“ reagoval na sociálnej sieti Jones.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tréner opísal dôvody rozpadu uznávaného tímu. Klamstvo, reaguje hviezdny bojovník