Birmingham City požiadal o zmrazenie svojich akcií

SITA|10. apr 2008 o 15:45

LONDÝN 10. apríla (SITA, AP) - Anglický prvoligový futbalový klub Birmingham City požiadal o dočasné zmrazenie obchodovania so svojimi akciami po tom, ako priznal identitu dvoch osôb vyšetrovaných londýnskou ...

LONDÝN 10. apríla (SITA, AP) - Anglický prvoligový futbalový klub Birmingham City požiadal o dočasné zmrazenie obchodovania so svojimi akciami po tom, ako priznal identitu dvoch osôb vyšetrovaných londýnskou metropolitnou políciou. V súvislosti s prípadom korupcie na anglickej futbalovej scéne vyšetrovatelia v stredu vyspovedali výkonnú riaditeľku klubu Karren Bradyovú a spolumajiteľa Davida Sullivana, pričom policajné zdroje z dôvodu ochrany osobných údajov zverejnili iba toľko, že ide o 39-ročnú ženu a 59-ročného muža. Dôvodom je podozrenie z konšpirácie v snahe spreneveriť finančné prostriedky a sfalšovať účtovné záznamy. Bradyová a Sullivan akúkoľvek vinu popreli a oboch prepustili na kauciu.

Birmingham City figuruje momentálne na 17. mieste, 4 body nad pásmom zostupu z Premier League. V marci polícia podrobila prehliadke St. Andrew's Stadium, údajne pre podozrenie, že klub neplatil dane a sociálne poistenie.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Birmingham City požiadal o zmrazenie svojich akcií