Bilbao víťazom nedohraného zápasu s Realom Betis

SITA|19. mar 2008 o 09:13

MADRID 19. marca (SITA, AFP) - Súťažná komisia Španielskej futbalovej federácie rozhodla, že sobotný zápas najvyššej domácej súťaže medzi Realom Betis Sevilla a Athleticom Bilbao, ktorý v 72. rozhodca ...

MADRID 19. marca (SITA, AFP) - Súťažná komisia Španielskej futbalovej federácie rozhodla, že sobotný zápas najvyššej domácej súťaže medzi Realom Betis Sevilla a Athleticom Bilbao, ktorý v 72. rozhodca predčasne ukončil pre fľašu hodenú z hľadiska do hlavy brankára hostí Armanda Ribeiru, sa skončil víťazstvom baskického tímu. V čase, keď arbiter odpískal koniec duelu, svietil na ukazovateli skóre na Štadióne Manuela Ruiza de Loperu stav 2:1 pre hostí. Armanda museli po knokaute plastovou fľašou plnou vody odniesť z ihriska na nosidlách. Komisia zároveň potrestala andalúzsky klub nariadením odohrať nasledujúce dva domáce zápasy pred prázdnymi tribúnami, súčasne však usporiadateľom vyslovila pochvalu za okamžité identifikovanie a následné zadržanie vinníka. Za druhú "fľašovú" blamáž Realu Betis v priebehu 13 mesiacov je zodpovedný fanúšik Carmelo Pena Rodriguez, ktorý sa paradoxne na štadión dostal po predložení susedovej permanentky. Štyridsaťročného priaznivca obvinili z výtržníctva a ohrozenia verejného poriadku s ublížením na zdraví, po zaplatení kaucie 3-tisíc eur mohol opustiť policajnú stanicu. Rodriguez však tvrdil, že nedokáže nazbierať toľko peňazí, a tak zostal vo väzení.

Bývalý tréner mestského rivala FC Sevilla Juande Ramos bol vo februári minulého roku takisto zasiahnutý fľašou a zostávajúcich tridsaťtri minút derby dohrávali o niekoľko týždňov neskôr pred prázdnymi tribúnami v Getafe. Betis následne nesmel absolvovať tri stretnutia pred vlastnými tribúnami.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Bilbao víťazom nedohraného zápasu s Realom Betis