Biatlonisti prišli o štafetu, traja reprezentanti vypadli z tímu

Aktuálne jediní reprezentanti A-tímu Michal Šima a Tomáš Sklenárik.
Aktuálne jediní reprezentanti A-tímu Michal Šima a Tomáš Sklenárik. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
Miloslav Šebela|14. jún 2022 o 18:55

Mužská reprezentácia má aktuálne len dvoch reprezentantov.

BRATISLAVA. „Po toľkých rokoch vo svetovom biatlone cítim, že som fyzicky i psychicky vyčerpaná. Potrebujem oddych a čo bude potom, uvidíme," hovorila Paulína Fialková po olympijských hrách v Pekingu.

Po sezóne zvažovala, či bude pokračovať v športovej kariére. O ukončení premýšľala aj jej sestra Ivona. Dve najúspešnejšie slovenské biatlonistky v posledných sezónach.

Ak by skončili, bola by to pre ženský tím veľká strata, nie však úplný koniec. Obe sa však rozhodli, že nastúpia aj do ďalšej sezóny. 

Naopak, na najvyššej úrovni nebudú v slovenskej reprezentácii pokračovať traja reprezentanti z mužského tímu: Matej Baloga, Šimon Bartko a Tomáš Hasilla.

Návrat do minulosti

Slovensko takmer naisto nebude môcť obsadiť štafety vo Svetovom pohári v nasledujúcej sezóne. Kto zostal v mužskom tíme? Aktuálne sú v ňom dvaja seniorskí reprezentanti Michal Šima a Tomáš Sklenárik. A dopĺňajú ich dvaja juniori - Damián Cesnek a Filip Bury.

Pričom účasť juniorov vo Svetovom pohári by bola možná, len ak by preukázali dostatočnú výkonnosť. Bez štafety vo Svetovom pohári môže byť Slovensko nie jednu sezónu, ale skôr dve až tri.

„Štart štafety je vážne ohrozený. Svetové poháre budú jazdiť iba Michal Šima a Tomáš Sklenárik. Roky upozorňujeme na to, že tento stav hrozí. Vraciame sa do minulosti, keď jazdili Svetové poháre len dvaja slovenskí reprezentanti. Vedeli sme, že po skončení olympijského cyklu sa môže táto generačná medzera ukázať. Chýba nám jedna generácia mladých biatlonistov,“ vraví prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár. 

Dodáva, že Bartko, Baloga a Hasilla neuzavreli kariéru úplne. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Biatlonisti prišli o štafetu, traja reprezentanti vypadli z tímu