Pohroma na strelnici. Do stíhacích pretekov postúpil len Sklenárik. Aj to tesne

Tomáš Sklenárik.
Fotogaléria (12)
Tomáš Sklenárik. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|26. jan 2024 o 12:46

Majstrom Európy sa stal Antonin Guigonnat.

OSRBLIE. Rýchlostné preteky nevyšli slovenským biatlonistom. Trápili si najmä strelecky. Podmienky v porovnaní s nástrelom pred pretekmi sa zmenili a viacerí priznali, že sa na to nedokázali prispôsobiť. 

Do stíhacích pretekov zo šestice postúpil len jediný – Tomáš Sklenárik. 

Titul majstra Európy si vybojoval Francúz Antonin Guigonnat. Dvojnásobný majster sveta mal bezchybnú streľbu a tretí najlepší beh. Zaslúžene zvíťazil. 

Sklenárik ľutoval prvú streľbu

Najlepší bežecký čas dosiahol Johan Olav Botn. Dve chyby na strelnici mu však vyniesli následne striebro. Bronz si vybojoval ďalší nórsky reprezentant Isak Frey.

Nórom sa v Osrblí darí. Všetci šiesti biatlonisti sa umiestnili v šprinte v najlepšej desiatke. 

Majstrovstvá Európy nevychádzajú podľa predstáv Tomášovi Sklenárikovi. Ukazuje, že bežecky je pripravený výborne, brzdí ho slabšia streľba. V stredu vo vytrvalostných pretekoch netrafil 4 terčíky. 

Rovnaký výsledok zopakoval na strelnici aj v piatok v šprinte. Hoci svoj beh stupňoval a nechal na trati všetky sily, obsadil 56. priečku.

„Trvalo mi kým som si zvykol na trať. Tento ľadový podklad mi nevyhovuje, ale bojoval som. Mrzí ma streľba,“ reagoval Tomáš Sklenárik. 

Na prvej položke minul tri terčíky, čo ho najviac mrzelo. Na ležke stratil šancu na lepší výsledok. 

„Zrejme som zle reagoval na vietor. Nemyslím si, že by fúkalo viac, skôr ja som na podmienky zle zareagoval,“ doplnil.

Skenárik ako jediný nastúpi v sobotu aj v stíhacích pretekoch. Na trať však vybehne so stratou 2:08 minúty na Guigonnata. 

Do stíhacích pretekov však postúpil tesne. Pred nepostupovým 61. miestom mal náskok niečo vyše 4 sekúnd.

Fotogaléria zo šprintových pretekov mužov na ME v Osrblí (biatlon)

Najstarší mal čistú streľbu

Veterán Matej Kazár predviedol veľmi sympatický výkon. Ako jediný spomedzi Slovákov mal bezchybnú streľbu. Na trati však za mladšími súpermi výrazne zaostával a nabral viac ako trojminútovú stratu.

Kazár nastupuje ako bývalý profesionál. Kariéru ukončil rovnako ako Anastasia Kuzminová pred piatimi rokmi. V piatok finišoval na 84. mieste.

„Pri streľbe som nemusel nič korigovať. Mal som dobré podmienky. Keď som sa dostal na trať, už bola trochu rozbitá. Som rád, že aspoň streľba mi vyšla," reagoval Kazár, ktorý je na ME v Osblí najstarším pretekárom. Má 40 rokov.

Damián Cesnek s dvomi streleckými chybami obsadil 80. priečku.

Z trojice slovenských juniorov na štarte dosiahol najlepší výsledok Šimon Adamov. So štyrmi chybami na strelnici dobehol na 90. priečke. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Pohroma na strelnici. Do stíhacích pretekov postúpil len Sklenárik. Aj to tesne