Na staré kolená sa zlepšuje. Po úspešnej sezóne sa rozhodol, že bude pokračovať

Tarjei Bö.
Tarjei Bö. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|8. apr 2024 o 17:05

Za úspechmi je tajný tréner, žartuje Tarjei Bö.

BRATISLAVA. V biatlone dosiahol všetky úspechy. V jeho zbierke nechýba nič. Má tituly majstra sveta, zlaté olympijské medaily aj veľký krištáľový glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári. 

Po pätnástich sezónach v biatlone má 26 medailí z majstrovstiev sveta (11-7-8) a ďalších šesť z olympijských hier (3-2-1). 

Tarjei Bö má za sebou úspešnú sezónu. Hoci má už 35 rokov, znovu patril vo Svetovom pohári medzi najlepších. V celkovom poradí sezóny skončil druhý za mladším bratom Johannesom Thingnesom. 

Na otázky, čo bude nasledovať po takejto sezóne, však dlho nevedel odpovedať. Pre nórske média vravel, že sa ešte nerozhodol. 

Po nórskom šampionáte v Geilo, kde opäť potvrdil senzačnú formu, však pre denník Verdens Gang potvrdil, že neplánuje skončiť. 

„Sezóna bola veľmi úspešná, čo je skvelé. Je výborné, že sa dokážem zlepšovať aj v tridsaťpäťke. Je to pre mňa nová motivácia,“ vysvetľoval Bö.

Nór Tarjei Bö a ďalší pretekári počas štafety mužov na MS v biatlone 2024.
Nór Tarjei Bö a ďalší pretekári počas štafety mužov na MS v biatlone 2024. (Autor: TASR/AP)

Priznal však, že dlho nevedel, ako sa rozhodne. Či sa neprikloní k ukončeniu kariéry. Po 15 sezónach v biatlone by nemal čo banovať.

„Pre mňa je dôležitý môj vnútorný pocit. Pretože vždy máte veci, ktoré sú za a ktoré sú proti. Nikdy to nie je stopercentné. A keď si ich zhodnotíte, dáte na svoj vnútorný pocit.“ 

Proti pokračovaniu bolo cestovanie po súťažiach a odlúčenie od rodiny. Tarjei Bö má jedenapolročného syna Aarona. 

Paradoxne v tejto sezóne sa mu mimoriadne darilo.

Na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave získal tri strieborné medaily. Okrem toho bol štvrtý, piaty a šiesty. Pri každom štarte bol v hre o medailu. Okrem toho získal malý krištáľový glóbus v rýchlostných pretekoch. 

„Pred tým, ako som spoznal svoju manželku Gitu, som nebol takým dobrým biatlonistom. Aj ona má na tom veľký podiel. Je mojim tajným trénerom,“ vraví starší z bratov. 

Mužskému biatlonu vládne Tarjei spoločne s Johannesom Thingnesom, ktorý získal zvyšné trofeje vo Svetovom pohári - veľký glóbus a pridal aj prvenstvá v ďalších troch disciplínach. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Na staré kolená sa zlepšuje. Po úspešnej sezóne sa rozhodol, že bude pokračovať