Bergeron so zlomeným nosom už doma z nemocnice

SITA|29. okt 2007 o 12:11

BOSTON 29. októbra (SITA) - Centra tímu kanadsko-americkej hokejovej NHL Boston Bruins Patricea Bergerona po narazení na mantinel od obrancu Randyho Jonesa v sobotňajšom zápase proti Philadelphii a následnej ...

BOSTON 29. októbra (SITA) - Centra tímu kanadsko-americkej hokejovej NHL Boston Bruins Patricea Bergerona po narazení na mantinel od obrancu Randyho Jonesa v sobotňajšom zápase proti Philadelphii a následnej hospitalizácii prepustili z nemocnice. Kanaďan utrpel zlomeninu nosa a slabý otras mozgu, z ľadu ho počas prvej tretiny museli dokonca odniesť na nosidlách.

Podľa ošetrujúceho lekára Bertrama Zarinsa sa Bergeron vyhol vážnejším zraneniam, počas vyšetrení bol pri plnom vedomí. Po náraze na mantinel zostal 22-ročný hokejista ležať na ľade. "Slovami sa nedá vyjadriť to, čo práve cítim. Chcem sa veľmi ospravedlniť za to, čo sa stalo. Mrzí ma aj môj náraz, určite som nešiel do súboja s úmyslom zraniť ho. Je to niečo, čo sa mi ešte nestalo, a nemám to ani v povahe. Ešte raz sa chcem veľmi ospravedlniť. Verím, že Patrice bude v poriadku," vyjadril svoju ľútosť prostredníctvom klubového vyhlásenia Jones. Tréner Bruins Claude Julien označil zákrok za "špinavý". "Nechcem povedať, že Jones je špinavec, ale ten zákrok bol naozaj škaredý. Vedenie ligy musí dávať pozor na takéto veci a verím, že aj v tomto prípade bude konať. Z lavičky tímu Flyers prišlo k nepeknému zákroku po tretíkrát v desiatich zápasoch," dodal Julien. Ako prvý v prípravnom stretnutí proti Ottawe knokautoval Steve Downie útočníka Senators Deana McAmmonda, likvidačným krosčekom na centra Vancouveru Ryana Keslera ho napodobnil Jesse Boulerice. Downie dostal od vedenia profiligy trest na 10 zápasov, Boulerice si nezahrá až 25 stretnutí. Svojho zverenca sa zastal tréner "letcov" John Stevens: "Poznám Randyho už dlho a určite by do súboja nešiel s úmyslom spôsobiť protihráčovi zranenie."


Nachádzate sa tu:
Domov