Beckova prehra v semifinále dvojhry na challengeri v Belehrade

SITA|16. feb 2008 o 16:32

BELEHRAD 16. februára (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck prehral v sobotňajšom semifinále dvojhry na challengerovom turnaji ATP Sony Ericsson Open 2008 v Belehrade (dotácia 106 500 eur, koberec v hale) ...

BELEHRAD 16. februára (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck prehral v sobotňajšom semifinále dvojhry na challengerovom turnaji ATP Sony Ericsson Open 2008 v Belehrade (dotácia 106 500 eur, koberec v hale) s takisto nenasadeným Nemcom Philippom Petzschnerom 6:1, 6:7 (2), 3:6. Išlo o premiérový duel niekdajšieho 36. hráča svetového rebríčka s momentálne 148. mužom počítačového poradia.

Dvadsaťpäťročný Zvolenčan Beck, ktorý v srbskej metropole od uplynulého víkendu zvládol bez straty setu 6 duelov, vrátane kvalifikácie, mal v areáli TK Gemax postup do finále na dosah. Po hladko získanom úvodnom dejstve viedol v druhom sete 2:1 s brejkom a 40:0, ale únik napokon nepotvrdil. Po odvrátení dvoch príležitostí nemeckého daviscupového reprezentanta už za stavu *2:3 si Slovák opäť vypracoval výhodu jedného vybojovaného servisu (*4:3), lenže aj v tomto prípade zlyhal a v desiatom geme ho podržalo podanie pri odvracaní troch setbalov. Petzschner si 6 ďalších príležitostí na vyrovnanie skóre setov vytvoril rezolútnym nástupom do tajbrejku (6:0) a Slovák eliminoval iba polovicu z možností protivníka. V rozhodujúcej časti 23-ročný rodák z Bayreuthu okamžite viedol 2:0, a hoci v tretej i piatej hre nezužikoval šance na dvojnásobný brejk, náskok už nepremrhal a predčasne zaúradoval na príjme v deviatom geme.

Beck, ktorý sa v novembri 2007 vrátil do diania po dvojročnej suspendácii za doping, má v novej fáze svojej kariéry zápasovú bilanciu 38-6 a na konte tituly z úrovne ITF Futures z decembrovej Opavy a januárového nemeckého Nusslochu. V Belehrade získal 40 renkingových bodov a šek na 5375 eur. Z momentálnej 379. priečky v rebríčku by sa podľa predbežných prepočtov mal vyšvihnúť minimálne na rozhranie tretej a štvrtej stovky.


Dvojhra - semifinále:

Philipp Petzschner (Nem.) - Karol Beck (SR) 1:6, 7:6 (3), 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beckova prehra v semifinále dvojhry na challengeri v Belehrade