Beckham v decembri skončí v Los Angeles Galaxy

David Beckham
David Beckham (Autor: SITA/AP)
SITA|20. nov 2012 o 09:21

Anglický stredopoliar končí po šiestich sezónach v drese kalifornského klubu.

LOS ANGELES. David Beckham dá 1. decembra bodku za svojou futbalovou misiou v tíme Los Angeles Galaxy. Angličan vyhlásil, že finále play-off tejto sezóny severoamerickej MLS - tzv. Pohár MLS proti Houstonu bude posledné v drese kalifornského tímu.

Galaxy bude mať vďaka lepšej bilancii zo základnej časti výhodu domáceho prostredia v repríze vlaňajšieho finále. Obhajujú vlaňajší titul, pred rokom zdolali Dynamo 1:0.

"Pôsobenie v Los Angeles Galaxy mi prinieslo neuveriteľné futbalové zážitky. Pred úplným koncom svojej kariéry však chcem prijať ešte jednu poslednú výzvu," oznámil odchod z klubu 37-ročný stredopoliar, ktorý v MLS odohral šesť sezón.

Spojenie s Galaxy a zámorskou súťažou nepreruší úplne. "Nemyslím si, že toto je koniec môjho vzťahu s MLS, mám ambíciu stať sa v budúcnosti súčasťou vlastníckych štruktúr," dodal bývalý hráč Manchestru United a Realu Madrid. Účinkovanie v MLS si spestril dvoma medzisezónnymi hosťovaniami v AC Miláno.

Čo má na mysli pod pojmom "posledná výzva", Beckham neprezradil. Nedávno sa objavili špekulácie naznačujúce austrálsky smer, ale Britov manažment ich rezolútne poprel.

Z reakcie Los Angeles Galaxy vyplýva, že Beckhamovo vyhlásenie ich zaskočilo. "Povedal, čo povedal. Zajtra to prediskutujeme. Uvidíme, či dostaneme nejaké odpovede," povedal hovorca klubu Justin Pearson.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Beckham v decembri skončí v Los Angeles Galaxy