Beck v nedeľu do Londýna na wimbledonskú kvalifikáciu

SITA|12. jún 2008 o 14:12

BRATISLAVA 12. júna (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck sa po štvrťročnej zdravotnej prestávke vráti na dvorce priamo na grandslamovej úrovni. "V nedeľu odlietam do Londýna skúsiť to vo wimbledonskej ...

BRATISLAVA 12. júna (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck sa po štvrťročnej zdravotnej prestávke vráti na dvorce priamo na grandslamovej úrovni. "V nedeľu odlietam do Londýna skúsiť to vo wimbledonskej kvalifikácii. Proti sparingpartnerovi hrám len piaty deň zatiaľ nejakú hodinku, hodinku a pol denne popri kondičnej príprave, takže vzhľadom na okolnosti cestujem bez prehnaných očakávaní. Uvidíme, čo z toho bude," povedal Karol Beck pre agentúru SITA.

Niekdajší 36. hráč svetového rebríčka odstúpil 19. marca pre bolesti ruky zo zápasu proti Holanďanovi Matwému Middelkoopovi na challengerovom turnaji ATP v Sarajeve a odvtedy nútene pauzoval pre zápal šľachy v zápästí. "Pomaly to zaťažujem a zlepšilo sa to. Ešte pociťujem miernu bolesť, ale je to také citlivejšie iba zopár úvodných minút rozohrávania sa. Ruka neopúcha a malo by to už byť dobré," skonštatoval K. Beck, ktorý sa pripravuje v akadémii kouča Jána Krošláka.

Od 3. apríla 26-ročný zvolenský rodák po uplynutí dvojročného dištancu začal znova hrať vlani v novembri. Medzičasom sa môže pochváliť priaznivým skóre 42 víťazstiev - 9 prehier a titulmi z turnajov ITF Futures z Opavy a nemeckého Nusslochu. Beck bol na začiatku tejto sezóny až 581. v počítačovom poradí, ale posunul sa na terajšiu 229. priečku, na ktorej je v súčasnosti slovenskou dvojkou za Lukášom Lackom (173. miesto) a pred Dominikom Hrbatým (289. pozícia).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck v nedeľu do Londýna na wimbledonskú kvalifikáciu