Beck s Poláškom do štvrťfinále štvorhry

SITA|21. okt 2009 o 13:45

Zvolenskí rodáci Karol Beck a Filip Polášek zvíťazili v stredajšom stretnutí 1. kola štvorhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Kremlin Cup v Moskve.

MOSKVA. Zvolenskí rodáci Karol Beck a Filip Polášek zvíťazili v stredajšom stretnutí 1. kola štvorhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Kremlin Cup v Moskve (dotácia 1 080 500 USD, tvrdý povrch RuKort v hale) nad takisto nenasadeným americko-holandským párom Scott Lipsky, Rogier Wassen za 65 minút 1:6, 6:4, 10:6 (zápasový tajbrejk).

Úradujúci domáci Hráč roka Polášek a jeho pravdepodobný nástupca na anketovom tróne Beck pri svojej absolútnej spoločnej premiére mali v druhej časti manko 2:4, odvtedy však získali 4 gemy bez prerušenia a vynútili si supertajbrejkovú "lotériu". V nej viedli 5:2 s dvoma minibrejkmi a hoci túto poistenú výhodu vzápätí stratili, za stavu 5:4 na príjme dosiahli ďalší únik. Definitívne upokojenie priniesol ich minibrejk na 9:6 a využili hneď prvý mečbal.

Vo štvrťfinále si Beck a Polášek zmerajú sily s postupujúcimi z neskoršieho stredajšieho zápas Leoš Friedl, Jaroslav Levinský (ČR) - Pablo Cuevas, Marcel Granollers-Pujol (3-Urug./Šp.). Do úvahy teda prichádza súboj 27-ročného Becka proti Levinskému, s ktorým v tejto sezóne získal 5 deblových titulov z úrovne ATP Challenger Tour.

Dvadsaťštyriročný Polášek sa počas ázijského turné rozišiel pod vplyvom série neuspokojivých výsledkov s Američanom Travisom Parrottom a avizoval, že s Beckom bude hrať aj na nasledujúcom podujatí v Petrohrade. V ruskej metropole teraz majú istotu 45 bodov do príslušného renkingu a spoločného šeku na 8600 USD.

Štvorhra - 1. kolo:

Karol Beck, Filip Polášek (SR) - Scott Lipsky, Rogier Wassen (USA/Hol.) 1:6, 6:4, 10:6 (zápasový tajbrejk) za 65 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck s Poláškom do štvrťfinále štvorhry