Beck do finále dvojhry na challengeri ATP v Koldingu

SITA|18. okt 2008 o 21:40

Slovenskému tenistovi sa darilo.

KOLDING. Slovenský tenista Karol Beck premiérovo od marca 2005 postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Series. V sobotňajšom semifinále singlovej súťaže na podujatí Köbstädernes v dánskom Koldingu (dotácia 42 500 eur, tvrdý povrch Taraflex v hale) zvíťazil nad tiež nenasadeným Američanom Brendanom Evansom, 180. vo svetovom rebríčku, 6:3, 6:4.

Predtým sa takto ďaleko na challengerovej úrovni naposledy dostal pred takmer štyrmi rokmi v Sunrise na Floride a podľahol vtedy Talianovi Davidemu Sanguinettimu hladko 2:6, 2:6. V sezóne 2008 trikrát stroskotal v semifinále (Belehrad, Besancon, Manchester). Už teraz má Beck v Dánsku istotu 42 bodov do počítačového poradia a šeku na 3600 eur. Šampión dostane 60 bodov a 6150 eur.

Dvadsaťšesťročný rodák zo Zvolena Beck, 202. v dlhodobom hodnotení (figuroval už aj na 36. pozícii), si v nedeľňajšom súboji o titul po druhý raz vo svojej kariére zmeria sily s najvyššie nasadeným chorvátskym rovesníkom Rokom Karanušičom (106. v renkingu), ktorému pred deviatimi rokmi na juniorskej úrovni podľahol na tráve v britskom Roehamptone v troch setoch.

"Dnes to bol z mojej strany kvalitný výkon, bol som lepším hráčom na kurte. V nedeľu vo finále proti Karanušičovi to bude ťažšie, je to veľmi šikovný tenista. Bude to náročný zápas, no určite mám šancu vyhrať," povedal pre agentúru SITA Karol Beck.

Víťazom dvojhry na challengeri v Koldingu sa vlani stal Lukáš Lacko, ktorého Beck v auguste vystriedal na poste národnej jednotky.

Dvojhra - semifinále:

Karol Beck (SR) - Brendan Evans (USA) 6:3, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck do finále dvojhry na challengeri ATP v Koldingu