Bátovský a Korčok v Pekingu, posledná priletí Števková

SITA|19. aug 2008 o 10:02

Slovenskú výpravu v dejisku Hier XXIX. olympiády v Pekingu v utorok doplnili poslední dvaja z osemnástich atlétov, chodci na 50 km Miloš Bátovský a Peter Korčok.

PEKING 19. augusta (SITA/SOV) - Tí v ostatných dňoch absolvovali sústredenie v japonskom Koči.

Vôbec poslednou slovenskou športovkyňou, ktorá do hlavného mesta Číny pricestuje, bude horská cyklistka Janka Števková. Tá dostala olympijskú miestenku od Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) po zranení švédskej pretekárky Alexandry Engenovej, v piatok sa tak postaví na štart cross country. Slovenka bola v tejto disciplíne pôvodne na pozícii prvej náhradníčky a viac ako mesiac čakala na svoju šancu opätovne štartovať na olympiáde. Správu o miestenke pre Števkovú sa vedenie slovenskej výpravy na OH dozvedelo v pondelok. Slovenský olympijský výbor (SOV) ponuku UCI napokon prijal, predchádzala tomu však konzultácia šéfa slovenskej misie na OH v Pekingu Vladimíra Millera a jeho zástupcu Romana Bučeka s prezidentom SOV Františkom Chmelárom a telefonát so samotnou pretekárkou, ktorá informovala, že je stále v plnej príprave.

V priebehu utorka sa vybavovali všetky náležitosti okolo Števkovej štartu v Pekingu. Organizátori predpoludním potvrdili jej olympijskú účasť a zaradili ju do akreditačného systému. Cyklistka si za asistencie SOV v priebehu utorka urýchlene vybavovala čínske víza a večer už odletí do čínskej metropoly. Po stredajšom predpoludňajšom prílete sa stane v poradí 58. slovenskou olympioničkou v Pekingu a už v piatok nastúpi na štart disciplíny cross country, v ktorej na OH 2004 v Aténach preteky nedokončila.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Bátovský a Korčok v Pekingu, posledná priletí Števková