Bátory už vo Valdidentre ladí formu na MS

SITA|10. feb 2009 o 12:26

Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Ivan Bátory je už od soboty v talianskom Valdidentre, kde absolvuje záverečnú prípravu pred blížiacim sa svetovým šampionátom.

VALDIDENTRO. Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Ivan Bátory je už od soboty 7. februára v talianskom Valdidentre, kde absolvuje záverečnú prípravu pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v klasických lyžiarskych disciplínach, ktoré sa od 18. februára do 1. marca uskutočnia v českom Liberci. V sobotu 14. februára sa v spomínanom lyžiarskom stredisku postaví na štart pretekov Svetového pohára na 15 km klasickou technikou. To by mala byť pre neho generálka na vrchol jeho účinkovania na šampionáte. Už vo štvrtok 19. februára je totiž na programe v areáli Vesec neďaleko Liberca práve táto disciplína, v ktorej pred šiestimi rokmi na MS v talianskom Val di Fiemme obsadil šieste miesto, čo je doteraz jeho najlepší šampionátový výsledok.

"Po Tour de Ski Ivan nastúpil na jediné preteky - na Bielej stope v Kremnici v rámci sústredenia, ktoré sme tam absolvovali. Po návrate zo Skalky sme týždeň trénovali v okolí Štrbského Plesa, teraz nás čaká finále. Ja si myslím, že sme urobili pre úspech na majstrovstvách sveta všetko, čo bolo v našich silách a možnostiach. Ivana počas prípravy na chvíľu zastavili bolesti zubov, ale teraz je kondične na tom veľmi dobre. Mohlo by byť pre neho výhodou aj to, že klasická pätnástka je vlastne prvou disciplínou šampionátu. Nechcem však predbiehať. Teraz sa ešte sústreďujeme na sobotné vystúpenie vo Svetovom pohári,“ informoval agentúru SITA tréner slovenskej mužskej reprezentácie Peter Bartoň.

Od Bátoryho čaká, že v Liberci absolvuje okrem spomínaných pretekov na 15 km klasickou technikou aj skiatlon, spolu s Martinom Bajčičákom tímšprint a na záver maratón na 50 km voľnou technikou. "Program budeme konkretizovať až v Liberci. Tam sa presúvame hneď po pretekoch vo Valdidentre v nedeľu 15. februára. Už teraz sme zo Slovenska odchádzali poriadne nabalení, veď domov sa dostaneme až začiatkom marca. Ivan má so sebou tridsať párov pretekárskych lyží, vo štvrtok by sa k nám mal pridať Martin Bajčičák, ktorý príde s ďalšími asi päťdesiatimi pármi. Michal Malák, ktorý bude tretím do partie, príde potom za nami do Liberca deň pred začiatkom majstrovstiev priamo zo Štrbského Plesa,“ naznačil itinerár svojich zverencov tréner mužskej reprezentačnej zložky.

Vo Valdidentre bude zo Slovákov štartovať aj už spomínaný Martin Bajčičák, v kategórii žien sa predstaví Alena Procházková. Tú už v piatok čaká šprint voľnou technikou a v sobotu potom preteky na 10 km klasickou technikou.

Program pretekov Svetového pohára vo Valdidentre:

Piatok, 13. februára - šprint voľnou technikou, 9.45 h kvalifikácia žien, 10.15 kvalifikácia mužov, od 11.30 finále v oboch kategóriách.

Sobota, 14. februára - beh žien na 10 km klasickou technikou (12.15), beh mužov na 15 km klasickou technikou (14.15).

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bátory už vo Valdidentre ladí formu na MS