Bátory si pochvaľuje letnú prípravu

SITA|25. júl 2007 o 13:30

ROGLA 25. júla (SITA) - Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Ivan Bátory nazbieral v minulosezónnom seriáli Svetového pohára 112 bodov, čo mu v celkovej klasifikácii zabezpečilo 47. miesto. V hodnotení ...

ROGLA 25. júla (SITA) - Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Ivan Bátory nazbieral v minulosezónnom seriáli Svetového pohára 112 bodov, čo mu v celkovej klasifikácii zabezpečilo 47. miesto. V hodnotení tzv. dlhých behov sa však dostal do elitnej "červenej skupiny" tridsiatich najlepších (28. miesto). Z týchto pozícií nechce ustúpiť ani v budúcej sezóne. V týchto dňoch začal v slovinskom vysokohorskom stredisku Rogla spolu so svojimi reprezentačnými kolegami Martinom Bajčičákom a Michalom Malákom záverečné trojtýždňové sústredenie v rámci letnej prípravy.

"Oproti minulým rokom som tohtoročnú letnú prípravu absolvoval bez zbytočných prerušení. Myslím, že bola veľmi kvalitná, som spokojný. Mám za sebou jedno dvojtýždňové sústredenie v slovinskej Rogle, pred sebou záverečné trojtýždňové na tom istom mieste. Priznávam, že už mám toho dosť, ale viem, že ešte musím siahnuť do rezerv a vymačkať zo seba všetko, čo to dá. Verím, že sa to potom odzrkadlí v zimnej sezóne v podobe kvalitných výsledkov," pochvaľoval si doterajšie tréningy 32-ročný člen ŠKP Štrbské Pleso.

Príprava podobná ako po minulé roky

Podľa vlastných slov náplň letnej prípravy v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi radikálne nemenili. "Ja som sa zameral najmä na ďalšie posilňovanie stehenného svalstva, čo by mi malo pomôcť ešte zlepšiť výkony v pretekoch voľnou technikou. Už vlani som získaval body do celkovej klasifikácie Svetového pohára v skejte, tento rok by som v tom chcel pokračovať. V silovej príprave sme vynechali tréningy maximálnej sily, pretože sa nám to v predchádzajúcej sezóne neosvedčilo, neprinieslo to také výsledky, ako sme očakávali. Robíme to teraz trochu inak a uvidíme. Subjektívne mám pocit, že som na tom výkonnostne lepšie ako vlani o takomto čase. Opakujem však, že rozhodujúca bude zima," pokračoval Ivan Bátory.

Po tomto sústredení chce celému reprezentačnému družstvu tréner Peter Bartoň "naordinovať" ľahší tréningový týždeň, potom ešte niekoľko dní prípravy v domácich podmienkach vo Vysokých Tatrách a v polovici septembra týždňovú dovolenku pri Jadranskom mori v Chorvátsku. Potom už príde na rad špeciálna príprava a prvé výjazdy za snehom na alpské ľadovce.

V sezóne 2007/2008 nebudú majstrovstvá sveta ani olympijské hry. Mohlo by sa zdať, že to bude bezvrcholová sezóna. "Vrcholom bude jednoznačne Tour de Ski. Bude to opäť veľmi náročné. Trochu ma mrzí termín tohto seriálu. Bude to totiž na prelome rokov. U nás je Silvester a Nový rok sviatkom, príležitosťou na oddych, stretnutia s priateľmi, zábavu. O toto všetko prídeme. Žiadny oddych neprichádza do úvahy. Ale sú to krásne preteky, za pár dní je toho naozaj dosť, a ja sa na to teším," zakončil Ivan


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bátory si pochvaľuje letnú prípravu