Bátory a Procházková si v Otepää veria

SITA|7. feb 2008 o 18:13

BRATISLAVA 7. februára (SITA) - Vo štvrtok ráno odcestovala z Bratislavy cez Prahu a Tallinn do estónskeho lyžiarskeho strediska Otepää dvojica slovenských reprezentantov v behu na lyžiach Ivan Bátory ...

BRATISLAVA 7. februára (SITA) - Vo štvrtok ráno odcestovala z Bratislavy cez Prahu a Tallinn do estónskeho lyžiarskeho strediska Otepää dvojica slovenských reprezentantov v behu na lyžiach Ivan Bátory a Alena Procházková. V sobotu obaja nastúpia na preteky Svetového pohára klasickou technikou - ženy pobežia 10 a muži 15 km. V nedeľu potom už iba 23-ročná Banskobystričanka absolvuje aj šprint klasickou technikou, v ktorom sa jej v tejto sezóne mimoriadne darí a už si v ňom vybojovala aj prvé pódiové umiestnenie v kariére v pretekoch o krištáľový glóbus - vo fínskom Kuusame skončila tretia.

Obaja pred dvoma týždňami úspešne bojovali o body do celkovej klasifikácie SP v kanadskom Canmore. Procházková tam zaznamenala svoje druhé šprintérske A-finále v kariére a šiestym miestom potvrdila, že sa už etablovala medzi absolútnou svetovou elitou. "Po návrate z Kanady som mala problémy s reaklimatizáciou. Štyri noci za sebou som sa o druhej zobudila a do štvrtej som nemohla zaspať. Teraz je už dobre, dúfam, že v Otepää dosiahnem kvalitné výsledky. Tamojšie stredisko vôbec nepoznám, sama som zvedavá, aké to tam bude," povedala pre agentúru SITA pred odchodom Alena Procházková.

Skúsený 32-ročný Ivan Bátory trate v Estónsku veľmi dobre pozná nielen zo Svetových pohárov, ale aj z pretekov na kolieskových lyžiach. Pred dvoma týždňami v Canmore konečne pretrhol smolu a 28. miestom v skiatlone a potom 16. v pretekoch na 15 km voľnou technikou dosiahol svoje tohtosezónne maximá. "Po návrate som trénoval na Štrbskom Plese, kde boli výborné podmienky. Venoval sa viac klasickej technike, verím, že to prinesie svoje ovocie. Tréningy ukázali, že stále mám v sebe potrebnú iskru. Ostáva dúfať, že tak ľahko nezhasne a ja to potvrdím supervýsledkom v sobotu," pridal sa Ivan Bátory.

Už v stredu popoludní odcestovali s materiálom autom do Otepää tréneri a technici - Peter Bartoň, Ondrej Benka-Rybár, Ján Valuška a Benedikt Procházka. V sobotu sa preteky žien na 10 km klasickou technikou začínajú o 9.30 h SEČ, muži začnú na 15 km klasickou technikou vybiehať pol hodiny po poludní. V nedeľu je potom kvalifikácia šprintu na programe o 10.45 h, vyraďovacie boje, do ktorých postúpi po 30 najrýchlejších v kvalifikácie, sa začnú o 12.30 h.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bátory a Procházková si v Otepää veria