Young Angels nenastúpia na posledný ligový zápas, klub nemá záujem hrať v nadstavbovej časti

Daniel Jendrichovský počas v zápase YOUNG ANGELS Košice - MBK Ružomberok.
Daniel Jendrichovský počas v zápase YOUNG ANGELS Košice - MBK Ružomberok. (Autor: TASR)
TASR|11. jan 2024 o 16:58

V dueli záverečného kola sa mali stretnúť so Šamorínom.

KOŠICE. Basketbalistky Young Angels Košice nenastúpia na sobotňajšie stretnutie 14. kola Niké Extraligy proti Šamorínu.

Dôvodom je, že klub chce uprednostniť povinnosti svojich hráčok v iných súťažiach a nemá záujem hrať v nadstavbovej časti v skupine o 1.-4. miesto.

Duel záverečného kola základnej časti sa mal hrať v Šaci v sobotu 13. januára o 16.00 h.

"Chceme a potrebujeme skončiť po základnej časti Extraligy žien na piatom mieste.

Akékoľvek iné umiestnenie nedovolí dievčatám, ktoré v klube máme, zvládnuť všetky povinnosti v tejto sezóne, vrátane Extraligy žien, Slovenského pohára žien, ako aj mládežníckych domácich i medzinárodných súťaží," oznámil prostredníctvom tlačovej správy generálny manažér Young Angels Košice Daniel Jendrichovský a za rozhodnutie klubu sa ospravedlnil.

"Mrzí nás to, ale iba kontumačnou prehrou so Šamorínom obsadíme v extralige piate miesto.

Je to pre nás teraz najmenej bolestivé riešenie. Termínových kolízií budeme mať do konca sezóny niekoľko, ale sú riešiteľné.

V prípade, že by sme nastúpili na zápas a obsadili po základnej časti 4. miesto, mali by sme obrovský problém už na konci januára a prakticky celý február, keď sa hrajú turnaje mládežníckej Middle European League", doplnil.

Šéf Young Angels si je vedomý, že nenastúpenie na extraligové stretnutie z vyššie uvedených dôvodov je mimoriadne neštandardné riešenie situácie, v ktorej sa jeho klub ocitol po tom, ako musel seniorský oddiel ukončiť spoluprácu s prakticky všetkými hráčkami, ktoré v žlto-modrých dresoch rozohrali aktuálnu sezónu.

"Ak toto rozhodnutie niekomu ublíži, tak sa ospravedlňujem. Športovo na tom získa iba Šamorín, s ktorým sme to konzultovali a stratíme iba my," uzavrel Jendrichovský.

Young Angels Košice tak v nadstavbovej časti prídu nielen o možnosť konfrontácie s triom kandidátov na medailové priečky, ale aj o výhodu domáceho prostredia v extraligovom play-off, či miestenku zabezpečujúcu účasť na Federálnom pohári (26.–28. januára v Piešťanoch) i finálovom turnaji Slovenského pohára (16.-18. februára v Ružomberku).

Tabuľka Niké extraligy žien

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Young Angels nenastúpia na posledný ligový zápas, klub nemá záujem hrať v nadstavbovej časti