Lakers začali sezónu NBA prehrou, LeBron atakoval triple-double

LeBron James (pri lopte) v súboji s Dontem DiVincenzom.
LeBron James (pri lopte) v súboji s Dontem DiVincenzom. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. okt 2022 o 07:40 (aktualizované 19. okt 2022 o 10:00)

V prvom zápase nového ročníka uspel Boston.

WASHINGTON. Obhajcovia titulu Golden State Warriors odštartovali 77. ročník NBA presvedčivým víťazstvom nad Los Angeles Lakers 123:109.

O svojom triumfe rozhodli Warriors v tretej štvrtine, ktorú vyhrali 32:19. Tím tradične ťahal Stephen Curry, ktorý dosiahol 33 bodov. V drese hostí zaznamenal LeBron James 31 bodov, 14 doskokov a osem asistencií.

Zápasu predchádzala slávnostná ceremónia, počas ktorej hráči Warriors dostali tradičné diamantové prstene za víťazstvo v predošlej sezóne.

"Ceremónia bola úžasná. Bol to moment, pri ktorom sme sa mohli zamyslieť nad tým, čo sme dosiahli, sledovali sme ako stúpala vlajka, pozerali sa na zvýraznené pásky, a tak ďalej," povedal Curry.

"Je naozaj ťažké otočiť list a ísť hrať basketbal, ale prišli sme na to ako sa to dá. Teraz sa môžeme tešiť na zvyšok roka," doplnil.

Jamesa prvá prehra v sezóne nevyviedla z miery: "V tomto zložení sme nastúpili prvýkrát. Mali sme dobré momenty i horšie. Časom sa to zlepší."

VIDEO: Slávnostná ceremónia pre hráčov Golden State

Vicemajster z Bostonu uspel na domácej palubovke, keď zdolal Philadelphiu 126:117. Jaylen Brown a Jayson Tatum dali za Celtics zhodne po 35 bodov, hosťom nestačil na body identický bodový zápis od Jamesa Hardena.

Celtics premiérovo viedol dočasný hlavný kouč Joe Mazzulla, ktorý zastúpil suspendovaného Imeho Udoku. Toho potrestal vlastný klub za porušenie princípov organizácie, keď nadviazal vzťah s podriadenou.

"Cítim hrdosť. Keď vám po stretnutí plné hľadisko aplauduje, tak to znamená, že ste spravili niečo dobre," vyjadril spokojnosť Mazzulla podľa AP.

NBA - výsledky - 19. október:


Boston - Philadelphia 126:117

Najviac bodov: Brown (12 doskokov) a Tatum po 35, Brogdon 16 - Harden 35, Embiid 26 (15 doskokov), Maxey 21

Golden State - Los Angeles Lakers 123:109

Najviac bodov: Curry 33, Wiggins 20, Thompson 18 - James 31 (14 doskokov), Davis 27, Westbrook 19 (11 doskokov)

Tabuľka NBA

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Lakers začali sezónu NBA prehrou, LeBron atakoval triple-double