V Nagličovej nominácii nechýbajú opory či naturalizovaný Američan

Slovenský basketbalový reprezentant Andre Jones.
Slovenský basketbalový reprezentant Andre Jones. (Autor: Michal Svítok - TASR)
TASR|9. aug 2022 o 19:00

Slovákov čakajú súboje s Nórskom a Severným Macedónskom.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej basketbalovej reprezentácie Aramis Naglič nominoval na úvod druhej fázy predkvalifikácie ME 2025 šestnásť hráčov.

Jeho výber čakajú v tomto okne zápasy s Nórskom (25. augusta o 18.00 h v Leviciach) a Severným Macedónskom (28. augusta o 19.00 h v Skopje).

V širšej nominácii sa nachádzajú všetky kľúčové opory, ktoré chýbali v závere kvalifikácie MS 2023 - Vladimír Brodziansky, Mário Ihring a Richard Körner.

Najväčším prekvapením v 16-člennom zozname je Andre Jones.

Naturalizovaný americký rozohrávač predtým reprezentoval Slovensko vo februári 2020 v predkvalifikácii MS 2023. V prípade, že sa dostane do finálnej dvanástky, zahrá si za národný tím po viac ako dvojročnej odmlke.

Vladimír Brodziansky (vľavo) a Andre Jones počas reprezentačného tréningu.
Vladimír Brodziansky (vľavo) a Andre Jones počas reprezentačného tréningu. (Autor: TASR)

V porovnaní s predchádzajúcimi stretnutiami nebudú k dispozícii Boris Bojanovský a Timotej Malovec, inak je menoslov reprezentantov v podstate nemenný od začiatku kvalifikácie MS 2023.

Reprezentácia sa v tejto fáze prípravy nachádza na niekoľkodňovom sústredení v Chorvátsku, ktoré vyvrcholí prípravným stretnutím s Maďarskom, účastníkom tohtoročných majstrovstiev Európy (v piatok 12. augusta o 17.00 h).

V ďalších dňoch bude príprava pokračovať v domácich podmienkach, v rámci nej čaká Slovákov dvojzápas so Švajčiarskom (18. a 19. augusta).

Víťazi skupín a Cyprus ako organizátor záverečného turnaja si zabezpečia miesto v riadnej kvalifikácii, na ostatné tímy čaká ešte jedna šanca.

V 3. fáze predkvalifikácie, ktorá by mala odštartovať v auguste 2023, budú v hre posledné miesta, do tejto časti sa pridajú neúspešné tímy z prvej a druhej fázy.

Širšia nominácia Slovenska na zápasy predkvalifikácie ME 2025

Hráči: Dávid Novák (ERA Basketball Nymburk/ČR), Šimon Krajčovič (Eisbären Bremerhaven/Nem.), Samuel Volárik (BC Komárno), Dalibor Hlivák (Spišskí Rytieri), Martin Bachan (Patrioti Levice), Mário Ihring (SYNTAINICS MBC Weissenfels/Nem.), Matej Majerčák (NH Ostrava/ČR), Jakub Mokráň (BK Opava/ČR), Lukáš Bolek (BKM Lučenec), Richard Körner (Basket Brno/ČR), Tomáš Pavelka (Tartu Ulikool Maks & Moorits/Est.), Vladimír Brodziansky (Basaksehir Istanbul/Tur.), Marek Doležaj (Hübner Níreďháza BS/Maď.), Michael Fusek, David Abrhám, Andre Jones (všetci bez klubovej príslušnosti)

Realizačný tím: Aramis Naglič - hlavný tréner, Michal Madzin, Zlatko Jovanovič - asistenti trénera, Maroš Helmecy - asistent zodpovedný za skauting a videoanalýzu, Miroslav Páleník - manažér tímu, Michal Ondruš - generálny manažér, Enriko Smák - kondičný tréner, Juraj Sluka - fyzioterapeut, Richard Demovič - lekár

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V Nagličovej nominácii nechýbajú opory či naturalizovaný Američan